Hlavní obsah

Celá hala je vypískala. Srbský tým odmítl výzvu k ukončení války na Ukrajině: Nařídili nám to

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké pozdvižení vzbudilo chování basketbalistů srbského týmu Crvena Zvezda Bělehrad před nedělním utkáním Evropské ligy na palubovce litevského Žalgirisu Kaunas. Hostující tým kvůli němu celá hala vypískala.

Basketbalisté Crvené Zvezdy Bělehrad odmítli držet ukrajinskou vlajku s výzvou k zastavení války.

Článek

Hráči srbského celku se totiž odmítli připojit ke gestu s domácími hráči, kteří vyzývali ke konci války na Ukrajině. Odmítli držet dlouhou ukrajinskou vlajku s heslem „Zastavte válku".

Vlajku tedy drželi jen domácí basketbalisté s rozhodčími a hosté ze Srbska si za odmítnutí solidarity s těžce zkoušenou zemí vyslechli od fanoušků své.

Žalgiris vyhrál zápas 103:98 po prodloužení. V některých hráčích Crvené Zvezdy se po zápase přeci jen hnulo svědomí a od celé věci se distancovali.

„Jako týmu nám řekli, ať se té vlajky nedotýkáme. Já bych chtěl ale jasně říct, že rozhodně válku nepodporuji. Jsem pro mír na celém světě," napsal na Twitter Američan Aaron White, jenž před současným angažmá v Bělehradě hrával právě za Žalgiris.

Reklama

Související témata: