Hlavní obsah

Česká bodová norma na Řeky nestačila. Nemáme se za co stydět, potrápili jsme je, říkal Satoranský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to zajímavá náhoda, že počtvrté za sebou na letošním mistrovství Evropy dali čeští basketbalisté 88 bodů. Proti Nizozemsku a Izraeli jim to ještě v pražské skupině na výhru stačilo, na Finsko ale ne a v play off s Řeckem bohužel padli. Obě tyto země se nyní mohou chystat na úterní čtvrtfinále, Češi na šampionátu končí, ale opouští ho se vztyčenou hlavou.

Foto: Michael Sohn, ČTK/AP

Tomáš Satoranský v osmifinále ME proti Řecku.

Článek

"Jsem sice smutný, ale na mužstvo hrdý. Odehrálo opravdu skvělý zápas, rozhodly malé detaily. Jedna, dvě ztráty, nějaké to písknutí, střela zdálky, ale tohle byla pravá česká reprezentace, jak jí fanoušci znají," říkal trenér Ronen Ginzburg.

Kapitán Vojtěch Hruban kouče názorově podpořil. "Hráli jsme proti jednomu z nejlepších týmů na turnaji a drželi s ním krok do poslední chvíle. Vydali jsme ze sebe všechno. Bojovali jsme tak, že nám to dalo šanci uspět. Nakonec chybělo málo. Janis Adetokunbo přece jen ukázal, jaký je to hráč. I když taktika na něj docela fungovala, ke konci ty koše dal," říkal.

"Udělali jsme maximum, nemáme se za co stydět. Potrápili jsme Řeky víc, než by kdo čekal, možní ani oni sami ne," říkal do televizní kamery Tomáš Satoranský. "Jestli jsme měli skončit, tak alespoň, že takovým způsobem," doplnil Hruban. "Myslím, že jsme navázali na postupový zápas s Izraelem, tohle byl náš nejlepší výkon. Bohužel ve čtvrté čtvrtině se nám přestávalo dařit tvořit obrannou zeď, která brzdila Janise," vysvětloval Satoranský.

V osmifinálovém utkání zapsal na ME rekordních sedmnáct asistencí. "Kredit za to patří hlavně klukům, kteří se dobře uvolňovali, ať už do bedny nebo na trojkové střely. Moje atletičnost není stoprocentní, abych si věřil k najetí do koše proti tak agresivními soupeři, tak jsem spíš hledal spoluhráče," líčil český rozehrávač, jenž si před třemi týdny během přípravy vážně poranil kotník. Přesto udělal maximum, aby národnímu týmu pomohl.

Reklama

Související témata: