Hlavní obsah

Gasol se vrátil do dresu Barcelony devíti body, na Bayern to ale nestačilo

Devět bodů a čtyři doskoky za 13 odehraných minut si připsal při návratu do Barcelony hvězdný basketbalista Pau Gasol. Přestože jeho tým nakonec nestačil v závěrečném 34. kole Evropské ligy na Bayern Mnichov a prohrál 72:82, postupuje do čtvrtfinále z první příčky. Jméno soupeře se dozví po pondělní dohrávce Zenitu Petrohrad s Panathinaikosem Atény.

Foto: Sport.cz

Slavný španělský tenista Rafael Nadal a basketbalista Pau Gasol, který se vrátil do dresu Barcelony. (ilustrační foto)

Článek

Čtyřicetiletý pivot Gasol se vrátil do katalánského velkoklubu po 20 letech, aby se ještě pokusil zabojovat o nominaci na olympijské hry v Tokiu. Dvojnásobný vítěz NBA s Los Angeles Lakers a mistr světa z roku 2006, který je považován za jednoho z nejlepších španělských basketbalistů v historii, totiž v posledních letech laboroval se zdravotními problémy a do dneška odehrál poslední soutěžní zápas v březnu 2019 v dresu Milwaukee Bucks.

S Barcelonou se domluvil na smlouvě do konce sezony a může se pokusit zabojovat o svůj první euroligový titul v kariéře. Do další fáze nejprestižnější evropské soutěže postupuje i Fenerbahce Istanbul s Janem Veselým. Úvodní čtvrtfinálové duely se budou hrát 20. dubna.

Evropská liga basketbalistů - 34. kolo:
Zenit Petrohrad - Maccabi Tel Aviv 86:69
Olympiakos Pireus - Chimki Moskva 82:75
Milán - Anadolu Efes Istanbul 98:75
FC Barcelona - Bayern Mnichov 72:82

Reklama

Související témata: