Hlavní obsah

New York - Golden State 96:105Golden State v NBA zdolal New York, Curry je nejlepším trojkařem historie

Basketbalista Stephen Curry se stal nejlepším střelcem trojek v historii NBA. Dosavadní maximum Raye Allena 2973 trojek překonal už v první čtvrtině úterního zápasu s Knicks a Golden State nakonec v Madison Square Garden pomohl k výhře 105:96.

Foto: Vincent Carchietta, Reuters

Basketbalista Stephen Curry slaví překonání rekordu v počtu trojek v NBA.

Článek

Na Curryho očekávané představení dorazili do hlediště nejen Allen, ale také třetí hráč historické tabulky trojkařů Reggie Miller (2560). Rekordní koš Curry vsítil v sedmé minutě první části a hala začala slavit.

"Pokud jsem nemohl rekord překonat doma, Madison Square Garden byl skvělý záložní plán," smál se po utkání Curry, který na rekord potřeboval 789 klání, zatímco Allen na předchozí maximum o 511 duelů více.

Curry si nakonec proti Knicks připsal pět trojek a pořadí nejlepších střelců zpoza oblouku vede s 2977 trojkami. Výhru, o které Golden State rozhodli až ve druhém poločase, podpořil celkem 22 body.

Currymu, jehož historickou trojkovou střelu oslavili diváci dlouhým potleskem vestoje během celého time outu, sekundovali Jordan Poole s 19 body a Andrew Wiggins s 18. Domácímu New Yorku nestačilo ani 31 bodů a sedm doskoků Juliuse Randlea.

Pořádné drama se odehrálo v Brooklynu, kde domácí Nets až po prodloužení porazili Toronto 131:129. Střetnutí do prodloužení poslal Patrick Mills trojkou 13 sekund před koncem čtvrté části. Raptors měli jak na jejím konci, tak v závěru nastavení vždy možnost vyrovnat, ale neuspěli.

Brooklyn přitom prodloužení ani nemusel hrát, protože už v úvodní půli vedl dvouciferným rozdílem, nakonec ale musel dotahovat kvůli hrozivé třetí čtvrtině, již ztratil 25:44. Domácí však odehráli duel pouze v osmi lidech – sedm jich chybělo kvůli zraněním či bezpečnostním protokolům.

Nets táhl tradičně Kevin Durant, jenž během 48 minut stihl triple double za 34 bodů, 13 doskoků a 11 asistencí. "Štve mě, že jsou spoluhráči mimo. Přál bych si, aby tady byli s námi," ulevil si Durant po utkání, v němž odehrál nejvíc minut od roku 2014.

V prodloužení se zapotil také druhý nejlepší celek ligy Phoenix, který nakonec udolal domácí Portland těsně 111:107. Duel do nastaveného času poslal Chris Paul košem osm sekund před koncem čtvrté čtvrtiny. V prodloužení Suns povolili soupeři jen pět bodů a závěr si ohlídali šestkami.

NBA:
Brooklyn - Toronto 131:129 po prodl.
New York - Golden State 96:105
Portland - Phoenix 107:111 po prodl.

Reklama