Hlavní obsah

Superstar zůstaly jen oči pro pláč. O výhře soupeře rozhodla nevídaná střela v poslední sekundě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I hvězdný Slovinec Luka Dončič se musel sklonit před střelou, jaká se vidí jednou za dekádu. Rozehrávač či křídelní hráč Max Strus rozhodl z vlastní poloviny hřiště v poslední sekundě o domácím vítězství basketbalistů Clevelandu nad Dallasem v zámořské NBA. Dalekonosný pokus znamenal obrat na 121:119. V úterním utkání to byl Strusův sedmý tříbodový koš, z jiné pozice než zpoza oblouku sedmadvacetiletý hráč neskóroval. Nedlouho před životní trefou nasázel čtyři trojky během 67 sekund a pomohl domácím stáhnout desetibodovou ztrátu.

Vítězná střela Maxe Struse z Clevelandu se závěrečným klaksonem proti DallasuVideo: sntv

 
Článek

Cavaliers měli na závěrečnou akci minimum času. Po inkasované smeči P. J. Washingtona 2,1 sekundy před koncem už neměli možnost time outu, ale po rozehrání Evan Mobley hned vrátil přihrávku Strusovi, který provedl rychlý dvojtakt a z 18 metrů k velké radosti fanoušků skóre otočil.

Strusův buzzer beater byl druhým nejdelším mezi vítěznými střelami se závěrečným klaksonem v historii. Pouze pokus Devonte Grahama v utkání New Orleans proti Oklahomě z 15. prosince 2021 byl vystřelen z ještě o 60 centimetrů větší vzdálenosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Cleveland - DallasVideo: sntv

„Při posledních pěti trojkách jsem se cítil vážně skvěle. Dostal jsem se do rytmu a vždycky, když jsem vystřelil, jsem tušil, že to tam spadne. A spadlo. A stejné to bylo s posledním pokusem,“ uvedl Strus.

„O takovémhle koši člověk vždycky sní. A zasloužil si to, potom co pro tým odvedl v celé čtvrté čtvrtině,“ řekl nejlepší střelec Clevelandu Donovan Mitchell, autor 31 bodů.

Dallasu nestačilo 45 bodů, 14 asistencí a devět doskočených míčů Luky Dončiče. „Neměl jsem mu nechat tolik prostoru, měl jsem na něj daleko víc tlačit, “ litoval 25letý Slovinec.

Reklama

Související témata: