Hlavní obsah

Jedenáct bodů je k nám ještě přívětivých, řekl kapitán basketbalistů Hruban

První porážku si v třetím testu v přípravě na kvalifikaci MS a následné částečně domácí ME připsali čeští basketbalisté a podle kapitána Vojtěcha Hrubana mohla být s Němci i vyšší než 90:101. Nejlepší český střelec zápasu s 21 body doufá, že nebude vážné zranění lídra Tomáše Satoranského, který si pochroumal kotník na pravé noze a zápas pro něj v polovině skončil.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Vojtěch Hruban na archivním snímku

Článek

"Byli dneska lepší, tvrdší. Jedenáct bodů je k nám ještě přívětivých. Jediné velké pozitivum je, že jsme je nenechali odskočit a neskončilo to o 25 bodů. Bojovali jsme až do konce. Bylo fajn, že jsme ukázali nějaký charakter. Na druhou stranu ten zápas byl hodně nepovedený," řekl Hruban.

"Němci nám jako soupeř moc nesedí. Jsou velcí, silní. Nedokázali jsme se celý zápas prosadit přes clony, ne úplně dobře jsme si pomáhali v obraně, a když už ano, tak moc. Hlavně v obraně byl ten problém a vydrželo to celý zápas. Nic jsme nezměnili do poslední minuty," uvedl.

Češi pustili domácí několikrát do náskoku o 15 bodů, potom ho korigovali, ale nedostali se pod dvouciferný rozdíl. "Tempo zápasu trochu polevilo. My jsme se rozběhli do protiútoku, dali nějaké body. Obrana byla pořád stejně špatná, ale v útoku jsme byli lepší. Ve druhé čtvrtině jsme udělali spoustu ztrát, dostali lehké koše a měli tam nepřesvědčivé úseky, kdy jsme si nedokázali vytvořit pořádnou střelu. To ve druhém poločase nebylo, a proto ten náskok nenarůstal," podotkl Hruban.

Hned na začátku druhého poločasu přišel tým kouče Ronena Ginzburga o Satoranského. "Tomáš najel do bedny a v tu chvíli se tam udělala nějaká skrumáž. Tohle je prostě nešťastná náhoda. Saty vyskočil, otočil se a tam, kam měl přistát, byly tři nohy. Na jednu z nich dopadl. Bylo to z výšky. Musíme doufat, že to bude dobré. Pokud ne, tak samozřejmě nahrazovat ho není možné," dodal Hruban.

Reklama