Hlavní obsah

MS basketbalistek bylo rozlosováno bez Ruska, nahradit ho může Portoriko

Letošní mistrovství světa basketbalistek bylo ve čtvrtek rozlosováno, i když mezinárodní federace FIBA zatím nerozhodla, kdo na šampionátu nahradí Rusko. Sborná byla z turnaje vyloučena kvůli ruské invazi na Ukrajinu. Světový šampionát se bude hrát od 22. září do 1. října v Austrálii.

Foto: Twitter @wheatonbrando

MS basketbalistek bylo rozlosováno bez Ruska - ilustrační foto

Článek

Podle serveru insidethegames by Rusky mohlo ve skupině A nahradit Portoriko, které za ním skončilo v únorovém kvalifikačním turnaji na posledním čtvrtém místě.

Ruské basketbalistky tehdy odehrály jen dva zápasy v Dominikánské republice, kde podlehly Belgii a porazily právě Portoriko. Turnaj se konal ve Washingtonu, kam ruská výprava nemohla, protože neměla patřičné očkování proti koronaviru. Proti výběru USA sborná nehrála vůbec, FIBA každému z týmů za zápas udělila bod.

Obhájkyně zlatých medailí Američanky byly dnes nalosovány do skupiny A spolu s Belgií, Čínou, Bosnou a Hercegovinou, Koreou a dosud neznámým týmem. V "béčku" budou hrát Francie, Srbsko, Japonsko, Nigérie, Kanada a domácí Austrálie.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.