Hlavní obsah

Myslel si, že bude mít rekord navždy, ale Magic se v něm spletl. Sesazený král velebí LeBrona

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přišel o rekord, ale bere to s nečekaným nadhledem. Z trůnu historického krále střelců NBA svržený Kareem Abdul-Jabbar překvapil svou reakcí. Zatímco fanoušci žertovali na sociálních o tom, jestli se vrátí z basketbalového důchodu, aby si vzal zdánlivě nevymazatelný zápis zpět, on na svém blogu připustil nadšení z nového rekordu LeBrona Jamese.

Foto: Sport.cz

Legendární basketbalista Kareem Abdul-Jabbar trpěl rakovinou prostaty.

Článek

Pětasedmdesátiletá legenda všechny vyvedla z omylu svým příspěvkem, ve kterém vysvětluje svůj aktuální pocit. „Je to, jako kdybych vyhrál miliardu dolarů v loterii a o 39 let později někdo vyhrál dvě miliardy dolarů. Jak bych se cítil? Vděčný, že jsem vyhrál a šťastný, že vyhrál i někdo další," napsal na svém blogu. „Jeho výhra nemůže nijak ovlivnit tu mou," dodává Abdul-Jabbar.

O tom, jak bývalý hráč Lakers překonání svého rekordu přijme přitom pochybovali i jeho blízcí. Abdul-Jabbarův dlouholetý přítel a bývalý spoluhráč Earvin „Magic" Johnson měl jasno: „Pokud mám být upřímný, myslím, že pro něj bude těžké to spolknout. Řekl bych, že si myslel, že bude mít rekord navždy." Na tento výrok reaguje Abdul-Jabbar ve svém textu slovy: „Nedivím se Johnsonovi, že si myslí, že by mi to mohlo vadit, protože mě zná a ví, jak jsem býval soutěživý." Tentokrát se v něm ale jeho přítel prý šeredně spletl.

Abdul-Jabbar ve svém článku také vysvětluje, proč ho zlomení jeho rekordu vůbec netrápí. Podle svých slov se už tolik nesoustředí na svůj basketbalový odkaz jako na odkaz společenský. Raději teď píše články na obranu demokracie a zastává se diskriminovaných. „Posledních dvacet let se věnuji sociálnímu aktivismu, spisovatelské kariéře a své rodině. Zejména vnoučatům, kdybych si mohl vybrat, jestli můj bodový rekord zůstane nedotčený dalších sto let, nebo strávím jedno odpoledne s nimi, během několika vteřin bych ležel na podlaze a skládal lego," dodává bývalý basketbalista.

Reklama

Související témata: