Hlavní obsah

USK může doma po osmi letech dojít k triumfu zřejmě po turecké cestě. Hejková má svoje tajemství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácí prostředí může znamenat příjemnou výhodu, jenže o euroligový titul se basketbalistky USK Praha při Final Four musí tvrdě porvat. České šampionky mají každopádně šanci zopakovat senzační úspěch z roku 2015, kdy doma turnaj jedinkrát v historii ovládly. Cesta k letošnímu úspěchu může být turecká.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brionna Jonesová z USK Praha zakončuje v duelu se Salamancou.

Článek
Fotogalerie

V pátek od 18:00 h potřebují pražské hráčky zdolat Mersin a v neděli pozdě večer by je pak v hale Královka zřejmě čekalo Fenerbahce, které je velkým favoritem nejen proti Schiu, ale na prvenství v celém turnaji. Ve Final Four účinkuje klub z Istanbulu už poosmé, ale ještě nikdy Euroligu nevyhrál. „Čekáme už opravdu dlouho. Všichni už máme dost druhých a třetích míst, z Prahy si chceme odvézt trofej," říká srbská trenérka istanbulského klubu Marina Maljkovičová. „Jsme připravené odevzdat to nejlepší z nás," doplňuje ji kapitánka Ölcay Cakirová.

USK si zahraje Final Four celkově už pošesté a loni se mu právě Fenerbahce stalo osudným, když v poslední čtvrtině zlomilo vyrovnaný boj o finále v neprospěch českého celku. „Tím, že hrajeme doma, můžeme se připravovat v klidu, jako to děláme celou sezonu. Ale neznamená to, že automaticky vyhrajeme, nebude to už s Mersinem vůbec jednoduché. Můžeme ale slíbit, že ze sebe vydáme to nejlepší. Kroky ale musíme dělat postupně. Každá z nás má v hlavě zatím jen první zápas," přiznala slovinská kapitánka pražského celku Teja Oblaková.

V dejvickém hotelu Diplomat, kde všechny účastnice finálového turnaje Euroligy bydlí, ještě působili trenéři i kapitánky elitní čtyřky při mediálním setkání přátelsky, na hřišti si ale nic nedarují. Nad otázkou, čím bude pražský celek nebezpečný pro soupeřky, se trenérka Natália Hejková pouze pousmála: „To je tajemství, přijďte se mě znovu zeptat až po zápase."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šampiónky! Basketbalistky USK Praha ovládly v roce 2015 Euroligu.

Dobře ví, že by na soupeřky měl platit rychlý přechod do útoku a hra postavená na pevné obraně. „Rozhodně chceme čerpat energii od diváků. Věřím v silnou podporu z hlediště. Potřebujeme být na všechno dobře připravené a mít taky nezbytný kousek štěstí," dodává trenérka USK.

Reklama