Hlavní obsah

Kam s ním? aneb Neruda telefon při běhání nikdy neřešil...

Praha

Pokrok postupuje mílovými kroky kupředu a dnes je bohužel čím dál tím více lidí pociťujících separační úzkost, pokud není jejich mobilní telefon na dosah ruky. V noci se pak třeba i budí pokryti mrtvolným potem každé tři hodiny a kontrolují e-mailovou schránku a počty lajků na sociálních sítích. Když se pak odhodlají udělat něco pro své zdraví a jdou si zaběhat, svého nerozlučného přítele berou zásadně s sebou. Patříte také mezi ně? Vezměte si příklad z našich špatných příkladů!

Foto: Profimedia.cz

S telefonem může být při běhání trochu potíž.

Článek

Ale ovšem, mít s sebou telefon při výběhu může být skutečně velmi praktické. Jednak můžete využít svou oblíbenou běžeckou aplikaci k načítání uběhnutých kilometrů a spálených kalorií, jednak také jako navigační pomůcku v případě bloudění. A pokud by došlo na nejhorší, ať už si pod nejhorším představujete cokoli, zajisté pomůže přítel na telefonu nebo alespoň horká linka na záchranáře či policii. Ve všech případech je ale velmi důležité, kam svůj telefon umístíte. My vám dnes poradíme, kam byste jej raději strkat neměli.

Kam jinam se svým telefonem než do kapsy u kalhot, že? Ale spousta ultramoderních oděvních součástek žádnou kapsu nemá. Anebo když má, tak malou. Takže rovnou do kalhot? Nedoporučujeme. Na první pohled by se zdálo, že za širokým pružným pasem kalhot bude vašemu elektronickému miláčkovi dobře, opak je ale pravdou. Za pasem vydrží při běhu jen malou chvíli a zemská přitažlivost způsobí, že jej ponesete proklatě nízko, až po pár krocích propadne hlouběji. Nevíme, co je pro přístroj horší ‒ zda když zvolí cestu vnější a nohavicí v lepším případě padá do houští na okraji cesty, nebo když zvolí cestu vnitřní a ještě před svým vypadnutím přijde do kontaktu s místy, kam ani slunko nezasvítí.

Takže do ruky? Také nedoporučujeme. Sice jsou známy případy, kdy jedinci s telefonem v ruce uběhli třeba i celý maraton, ale neriskujte to! Ano, budete moci kdykoli udělat skvěle akční selfie nebo vyfotit svého kamaráda, který udělal na první občerstvovací stanici dietetickou chybu a teď všude kolem sebe rozsévá banánové pyré, ale stejně to neriskujte. Při běhu se vám dlaně zapotí, váš úchop třeba ztratí vyčerpáním na síle a byla by opravdu škoda, kdyby vám váš nový iPhone 8 propadl mřížkou přímo do kanálu.

Do ponožky? Je pravda, že ostřílení kovbojové i v těch nejlepších westernech tahají své zbraně zásadně z vysokých jezdeckých bot. My běžci ale nic takového nemáme, nicméně stejného efektu lze dosáhnout, bude-li zbraň (v našem případě mobil) tasena z podkolenky, nejlépe kompresní, říkáte? Ne-e. Může se stát, že se vám telefon nějakým zázrakem podaří donést do cíle, ale za to riziko to určitě nestojí. Dotyčná noha může být přitisknutým telefonem nadmíru odkrvována, což může vést například ke křečím. Vlhké a statokineticky nestabilní prostředí určitě nebude svědčit ani drahé elektronice. A to ani nehovoříme o faktu, že by váš miláček, kterého si při telefonování technicky vzato přikládáte na obličej, mohl ve fusekli nepříjemně načichnout.

Takže do (sportovní) podprsenky! No, jak myslíte. Pokud jste muž, nechte si tyto své fantazie pro sebe a zkuste je uvnitř svého nitra uzamknout navěky. Pokud jste žena, máte na to svým způsobem právo totožné s lehkostí, s jakou si do dekoltu lepé děvy z amerických filmů strkají těžce vydělané dolary. Telefon umístěný ať již mezi vaše bujné vnady či po bok pouze jednoho z nich, může přitahovat nechtěnou pozornost labilnějších či deviantnějších jedinců. To nechcete. Nebo snad ano?!

Zkuste využít jednu z modernějších možností, které se dnes nabízejí. Třeba nejnovější freebelt, některou z běžeckých ledvinek nebo pouzder na paži. Nejvíce alternativní jedinci pak jistě už dávno na internetu objevili návod, jak si vyrobit vkusné pažní pouzdro na mobil ze staré ponožky.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:
• sportovní pouzdra na mobilní telefony

Reklama