Hlavní obsah

Šaolinský mnich předvedl, že mysl vítězí nad hmotou

Praha

Léto končí, škoda, český běžecký nadšenec se mohl pokusit napodobit šaolinského mnicha Kung Fu, který překonal svůj vlastní světový rekord, když uběhl po vodní hladině 125 metrů. Jeho nohy se s lehkostí přenášely po překližkových deskách.

Foto: Profimedia.cz

Šaolinský mnich Shi Liliang uběhl na překližkových deskách 125 metrů.

Článek

Provincie Fujian, mnich Shi Liliang a povrch, který má do stability hodně daleko. Přesto byl rekord o pět metrů překonán. Podle serveru straitstimes.com rekordní zápis padl až na třetí pokus.

Přihlížející dav bedlivě sledoval lehké našlapování, které je základem pro takový výkon. „Musíte být rychlý, měli byste dělat pouze malé kroky," citoval dailymail.co.uk mnicha, který jinak žije přísným denním režimem, cvičením a rozjímáním.

Chození a běhání po vodě není tradiční disciplína. Přeběhnout po připravených deskách vyžaduje velkou rovnováhu a rychlost. Shi Liliang zkouší běhat po vodě už deset let, nešlo tedy o jeho první pokus.

Vytvořit rekord není snadné, vyžaduje hodně trénování a především trpělivosti. Mniši věří, že lidská síla je čistě záležitostí mysli a že neexistují žádné hranice toho, co lze udělat s lidským tělem.

Můžete to také vyzkoušet...

Reklama

Související témata: