Hlavní obsah

Je to jedinečná příležitost. Pokusím si z toho vzít to nejlepší, věří Procházka

Jiří Procházka se v pondělí ráno vydal směr Spojené státy americké, konkrétněji do Phoenixu, kde se více než tři týdny bude připravovat po boku těch nejlepších. Řeč je o někdejším dvojnásobným šampionovi UFC Henrym Cejudovi a bývalém králi polotěžké divize Jonu Jonesovi. Český bijec to považuje za obrovskou příležitost, jak se může něco nového před titulovým zápasem s Gloverem Teixeirou naučit.

Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC

Jiří Procházka (vlevo) v souboji s Dominickem Reyesem.

Článek

Rodák z Hostěradic s přijetím nabídky tréninkového kempu pod taktovkou Henryho Cejuda dlouho neváhal. Poslední lednový den se proto český bijec společně s trenérem Martinem Karaivanovem a MMA zápasníkem Ondřejem Raškou vydal směrem do Phoenixu, kde se bude více než tři týdny připravovat.

„Budu zde více než tři týdny do 22. února. Nebudu tam celou dobu, ale je možné, že se tam ještě vrátím. Kemp bude především zaměřený na obranu a používání úderů na krátké vzdálenosti. Myslím tím například lokty a kolena. A samozřejmě nesmím zapomenout na práci na zemi. Mám rád wrestling, ale neměl jsem moc šancí, jak to ukázat a užít si to. Cítím se sice lépe v postoji, což je moje nejsilnější pozice, ale zem je jedna z věcí, proč jsem kývl na nabídku kempu. Je to jedinečná příležitost, jak vypilovat nedostatky," nastínil Procházka v rozhovoru pro The Allstar.

Zahraniční kemp je jedinečná zkušenost. Procházka přesto nezapomíná na domovský Jetsaam Gym. „Nejlepší přípravu jsem vždy měl v gymu v mém rodném městě. Možná se za Henrym potom ještě podívam, ale doma se cítím nejlépe. Mám tam svoje lidi, kteří mě dokonale znají. Společně pracujeme na mých nedostatcích a snažíme se je úplně eliminovat. Nemusím trénovat na různých místech světa. Důležité je trénovat s lidmi, kteří vědí, jak na vás a společně pracujeme na nápravě nedostatků a mezer," vysvětlil český bijec.

Na kempu bude přítomen také jeden z nejlepších MMA zápasníků všech dob. Řeč je o bývalém šampionovi polotěžké váhy UFC Jonu Jonesovi, který změnil tréninkovém prostředí a momentálně se rovněž připravuje po boku Cejuda.

„Důvod proč s ním chci trénovat je ten, že je to jeden z nejlepších zápasníků v historii. Dost možná úplně nejlepší. Chci pracovat přesně s takovým chlapem, který to má v hlavě srovnané a umí v zápasech prosazovat své techniky. Je to možnost, jak se něco nového naučit. Možná mu ukážu svůj pohled a myšlení ohledně zápasu. Pokusím se od něj vzít to nejlepší. Myslím si, že by to mohlo fungovat," věří Procházka.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.