Hlavní obsah

Msta se zbraní v ruce! Slavnému zápasníkovi hrozí dlouhý pobyt za mřížemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen těžko uvěřitelné zprávy začaly kolovat takřka celým internetem. Na obrovské problémy si totiž zadělal jeden z nejlepších MMA zápasníků všech dob Cain Vélasquez, který byl zatčen za incident, při kterém měl dokonce postřelit člověka. Američanovi nyní hrozí pobyt za mřížemi, hovoří se dokonce i o doživotí.

Foto: UFC

Cain Vélasquez při vážení před turnajem UFC.

Článek

Devětatřicetiletý těžkotonážník si v slavné UFC udělal velké jméno. Získal titul šampiona a povedlo se mu porazit slavná jména typu Junior Dos Santos, Ben Rothwell či Antonio Silva. Američan ale nyní plní titulky médií v souvislosti s něčím úplně jiným. Byl totiž zatčen z důvodu postřelení jiné osoby.

A údajně se nejedná o osobu, po které chtěl Vélasquez vypálit. Cílem měl být Harry Goularte, který byl obžalován z obtěžování 14letého dítěte, které, jak se později ukázalo, je příbuzným slavného UFC šampiona. Goularte byl přes námitky z vězení propuštěn, čehož využil právě Vélasquez.

Ten o několik hodin později poblíž křižovatky Monterey Highway v Kalifornii několikrát vypálil po vozidle, ve kterém byl právě Goularte a další dvě osoby. Kulka nakonec zasáhla Goulartova nevlastního otce, který byl převezen do nemocnice a nešťastný incident přežil.

„Pan Vélasquez se rozhodl vzít zákon do vlastních rukou, čímž ohrozil veřejnost a všechny osoby v autě," řekl okresní prokurátor okresu Santa Clara novinářům. Bývalý šampion slavné UFC byl okamžitě vzat do vazby, čelí hned deseti obviněním. Hrozí mu navíc několik let za mřížemí, při nejčernějším scénáři až doživotí.

Zkušený zápasník se během středy dostavil k soudnímu jednání, obžaloba však byla na žádost Vélasquezova právního týmu odložena na pondělí. Američan však bude i nadále držen bez možnosti kauce ve vazbě.

Ihned poté, co na internet prosákly první informace o případu, zareagovala MMA komunita, která svého „kolegu" podpořila motivačními zprávami a také hashtagem „Svobodný Cain". K této podpoře se přidali například Chabib Nurmagomedov, Ben Askren či šéf slavné UFC Dana White.

Reklama

Související témata: