Hlavní obsah

Zamířit! Pal! Bojovníci, jak je neznáte. Řádili se zbraněmi v rukou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odložili zápasnické rukavice a společně se ponořili do víru adrenalinu. Domácí bojovníci, kteří pracují u Ozbrojených sil České republiky, vyrazili v čele s bijcem slavné organizace UFC Davidem Dvořákem za netradiční zábavou na střelnici, kde s maximálním odhodláním pálili do tradičních terčů. Ze střelných zbraní to jen létalo. „Člověk při tom zapomene úplně na všechno,“ pochvaluje si oblíbenou aktivitu Dvořák, jenž se podílí na charitativní akci na podporu válečných veteránů, k níž dojde již 6. května v Praze.

To byla palba! David Dvořák a další zápasníci vyrazili na střelnici. Jak jim to šlo? Video: Sport.cz

 
Článek

Sešli se, aby ukázali tak trochu jiné dovednosti. České partě se v pražském Armor Shooting Range dostaly do rukou zbraně, na něž si sáhnou zejména ve svých zaměstnáních. Akci s kolegy si pochopitelně nemohl nechat ujít ani voják Dominik Humburger, bojovník polské MMA organizace KSW. „Jelikož jsme vojáci, tak musíme mít nastříleno. Kdykoliv je možnost, chodím střílet. Česká zbrojovka nám přinesla všechny možné zbraně, takže za mě pecka,“ usmívá se.

„Je to skvělé, zábava. Na střelnici se mnou jezdí přítelkyně, oba si zastřílíme. Člověk zapomene úplně na všechno,“ podělil se o zážitek bojovník slavné UFC David Dvořák, vášnivý sběratel zbraní a člen aktivních záloh armády České republiky. „Vzhledem k tomu, že si chodím jednou měsíčně zastřílet, tak jsem rád, že jsem něco trefil a neudělal ostudu. Jsem většinou na zbraně, které jsou 60-80 let staré, tyhle pro mě byly nové,“ srovnává.

Odreagování, aktivní odpočinek a adrenalin. Bojovníci se ponořili do světa, v němž je fanoušci příliš neznají. „Střelba je jiný adrenalin než zápasení. Je to super, skvělé odreagování,“ pochvaluje si Josef Štummer, voják, jenž v kariéře MMA bojovníka nyní brázdí vodami KSW. „Moc často nestřílím, ale tady jsem si zkusil hodně zbraní, byl to skvělý zážitek.“

Největší zkušenosti měl český postojář Jakub Klauda, který pracuje u policie coby člen zásahové jednotky. „K hecování nedošlo, ale věřím, že nám to jde nejlépe, protože bojujeme aktivně a máme aktivní výcviky. Střílet dvakrát týdně se jen tak někomu nepoštěstí. Myslím si, že i když jsem v naší jednotce jeden z nejhorších, tak jsem tady byl jeden z nejlepších,“ pousmál se.

Parta se po společném setkání na střelnici již 6. května představí na charitativní akci Fighters for Veterans, jejíž výtěžek půjde na podporu válečných veteránů. Na turnaji se představí například i divákům velice dobře známí bojovníci Jaroslav Pokorný či Jan Široký. „Čeká nás spousta zápasů, bude to velice kvalitní karta,“ láká Dvořák diváky do pražské UNYP Areny.

Byť nepůjde o profesionální duely, přesto nečekejte žádná srandovní vystoupení. „Všechny zápasy budou amatérské na tři kola po třech minutách, zároveň to ale budou regulérní souboje, které nebudeme nijak šidit. Pro mě osobně to bude simulace UFC zápasu, protože pojedu dietu, shazovačku a budu mít i saunu. Také tréninky mám, jako bych se připravoval na souboj v UFC,“ líčí Dvořák, který na turnaji změří síly s velitelem 43. výsadkového pluku s Petrem Matoušem.

„Jdeme tam do toho s tím, že to je exhibice, ale po první ráně to bude určitě ostřejší. Hlavně, abychom předvedli dobrý výkon, ale také se nezranili. Celá akce je super nápad. My jdeme do zápasu, můžeme ukázat, co umíme, a můžeme přitom pomoct, což je skvělý nápad,“ chválí Klauda výjimečný galavečer, na němž se rovněž představí. Turnaj navíc bude vysílat Česká televize.

Reklama