Hlavní obsah

Bárta je už třetím českým cyklistou ve španělském týmu Caja Rural

Tomáš Bárta získal jako třetí český cyklista angažmá ve španělské profesionální stáji Caja Rural-Seguros RGA. V druhodivizním týmu bude závodit s další novou posilou Danielem Baborem a Michalem Schlegelem, který v něm absolvoval už letošní sezonu.

Foto: Topforex ATT Investments

Tomáš Barta (vpravo) na stupních. Archivní foto

Článek

Třiadvacetiletý Bárta přestoupil z českého kontinentálního týmu ATT Investments. S Baborem mají vylepšit výsledky španělské stáje v hromadných spurtech. "Koncovky byly jejich slabinou, neměli ani nějak silný rozjížděcí vláček. Proto posilují tým s ohledem na hromadné koncovky. Předpokládám, že začneme na méně významných závodech. Každý dostane svou šanci ukázat, co v něm je," uvedl Bárta v tiskové zprávě.

Český šampion do 23 let z roku 2019 se těší, že bude mít příležitost jezdit lepší závody než dosud. "Caja Rural jako domácí tým pochopitelně jezdí Vueltu, ale předpokládám, že minimálně první rok se mě asi týkat nebude. Nejspíš ani ty další špičkové jako Katalánsko či Baskicko. Spíš myslím, že bych mohl jet závody jako Kolem Turecka, Maďarska, Řecka," řekl olomoucký rodák.

"Asi nebudu tak často v top deset jako letos, ale zase by mělo jít o významně vyšší kvalitu konkurence. Což by mi mělo přinést další výkonnostní růst. Začít závodit bych měl už v lednu na španělských jedničkových jednorázovkách, v úvahu připadá i argentinský San Juan, pokud se po dvou letech pauzy pojede," prohlásil Bárta.

Reklama

Související témata:
Tomáš Bárta