Hlavní obsah

Boudný vstoupí do Kola pro život jako král silnice

Praha

Čtrnáctý ročník největšího tuzemského seriálu bikových závodů Kolo pro život odstartuje už o nadcházejícím víkendu. Úvodním podnikem patnáctidílného seriálu bude v sobotu 27. dubna v Letech u Prahy závod Trans Brdy České spořitelny.

Foto: Miloš Lubas

Opory týmu Česká spořitelna-Specialized Pavel Boudný (vpravo) a Matouš Ulman.

Článek

Celkové prvenství v seriálu obhajuje Pavel Boudný z týmu Česká spořitelna-Specialized. „Hned první závod v Brdech je hodně nepříjemný. Nemám rád hlavně start, kde se jede dlouho do kopce, což mi nevyhovuje. Fakt to bolí. Navíc brzy následuje vrchařská prémie, kde se jede znovu totální šrot. Ale postupně se srovnám," vyhlížel úvodní díl seriálu Boudný, který se naopak těší na druhý podnik do Mladé Boleslavi. „Převýšení je malé, dojezd hodně široký, který mám rád. Tam si hodně věřím. Ale v celém kalendáři není podnik, který by mi neseděl," přemítal nad skladbou závodů Boudný.

„Chtěl bych jezdit stabilně do třetího místa. Neladím formu ke konkrétnímu závodu. Když bude forma, tak to půjde všude," smál se Boudný, který si ještě před startem Kola pro život odskočil na dva závody Českého poháru v silniční cyklistice. A ujal se průběžného vedení. „Kluci ze specializovaných týmů by se nad sebou měly zamyslet," popíchnul kolegy Boudný, jenž už do dalšího klání na silnici nezasáhne. Hlavní náplní se pro něj nyní stane horské kolo, mimo jiné právě seriál Kolo pro život.

V minulém roce se na startu seriálu objevilo přes devatenáct tisíc bikerů, což bylo v průměru třináct set účastníků na jeden závod. Rekord drží Valtické cyklobraní, kde na jednotlivé tratě vyrazilo 2380 bikerů. Zásadní změnou je zařazení závodu v Plzni, kde se pojede poprvé 7. září.

„Doufám, že i v letošním roce nám bude přát počasí minimálně stejně jako v minulé sezóně a všichni účastníci se domů budou vracet s pocitem skvěle stráveného volného času," říká Roman Čermák, organizátor seriálu Kolo pro život.

Program Kola pro život 2013:
27. dubna Trans Brdy
11. května Mladá Boleslav
18. května Jestřebí hory
8. června Orlík Tour
22. června Vrchlabí Špindl Tour
29. června Kouty MTB maraton
6. července Bikemaraton Drásal
27. července Praha Karlštejn Tour
3. srpna Šumavský MTB maraton
17. srpna: Karlovarský AM bikemaraton
24. srpna Manitou Železné hory
31. srpna Ještě Tour
7. září Plzeňská padesátka
14. září Valtické cyklobraní, 28. září Oderská mlýnice

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články