Hlavní obsah

Bývalý světový šampion Gilbert skončí příští rok s cyklistikou

Bývalý mistr světa v silniční cyklistice Belgičan Philippe Gilbert ukončí příští rok kariéru. S profesionálním pelotonem se rozloučí ve 40 letech po dvaceti sezonách.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý mistr světa v silniční cyklistice Belgičan Philippe Gilbert

Článek

"Jednou skončit musím. V životě není jenom cyklistika, mám taky rodinu. Hodně jsem toho v životě obětoval, je čas si užívat," řekl Gilbert rozhlasové stanici Vivacité.

Titul mistra světa v silničním závodě získal v roce 2012. Kromě toho ovládl řadu cyklistických klasik a vybojoval etapová prvenství na všech třech Grand Tours. Nejúspěšnější byl na Vueltě, kde zvítězil v sedmi etapách. Třikrát si připsal dílčí úspěch na Giru d'Italia a jednou na Tour de France.

Čtyřikrát Gilbert ovládl nizozemskou klasiku Amstel Gold Race, kterou minulou neděli vynechal, protože se rozhodl dát si po dvou nedokončených závodech v Belgii koncem března krátkou pauzu.

Další start absolvuje jezdec stáje Lotto Soudal ve středu na Valonském šípu. "Nemám konkrétní ambice, chci si to hlavně užít. Snad mi závodění bez tlaku poskytne určitou svobodu. Doufám, že uvidím cíl," řekl vítěz 78 závodů.

Reklama