Hlavní obsah

Co se stalo belgické mašině? Prostě prázdná nádrž, smutní obhájce Evenepoel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vidět tyhle obrázky už víc než 80 kilometrů před cílem královské etapy, to nikdo nečekal. Belgický cyklista Remco Evenepoel, obhájce celkového prvenství na španělské Vueltě, už v prvním náročném stoupání začal ztrácet kontakt s pelotonem. Výsledek? Manko 27 minut a konec nadějí na celkové prvenství.

Foto: Maja Smiejkowska, Reuters

Belgičan Remco Evenepoel se takhle radoval z triumfu při časovce na MS, při slavné Vueltě ale propadl a na celkové vítězství může nejspíše zapomenout.

Článek

Zatímco jeho největší konkurenti z Jumbo-Visma slavili v cíli umístění na prvních třech příčkách, Evenepoel ještě dlouho bojoval na trati. Zlomený, bez šťávy a energie. A už s vědomím, že sen o obhajobě je pryč.

„Dal jsem do toho všechno, takže ničeho nelituju. Ale nádrž byla prostě prázdná,“ zhodnotil pro web týmu Soudal Quick-Step 23letý Belgičan. Mistrovi světa v časovce nepomohla ani podpora parťáků včetně českého vrchaře Jana Hirta. „Ale týmu chci poděkovat, kluci se mnou zůstali celý den a nechali tam všechno, aby mě dovezli do cíle,“ ocenil Evenepoel.

Příčinu krachu nedokázal najít ani sportovní ředitel Klaas Lodewyck. „Nemám k tomu moc co říct. Byl to prostě špatný den pro Remca. Není nemocný ani zraněný. Ale bohužel tohle se prostě může stát. Cyklistika není závodění na simulátoru, všichni jsme lidi,“ líčil Lodewyck.

Před královskou etapou s dojezdem na slavný Tourmalet byl rodák z Aalstu v celkovém pořadí třetí. Nejlepší z tria velkých favoritů Roglič, Vingegaard a Evenepoel. Rázem mu patří až 19. příčka s propastnou ztrátou na nečekaného lídra Seppa Kussa, superdomestika z Jumbo-Visma.

A tak místo červeného trikotu bude útočit na etapové triumfy. Tedy dá se to očekávat, sám Evenepoel ještě nedokázal říct, s čím půjde do zbytku Vuelty. „Sedneme si a probereme to,“ řekl jen. Díky velkému manku se ho ale favorité nemusí bát pouštět do úniků. A volnou ruku navíc může dostat Hirt i ostatní domestici.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.