Hlavní obsah

Cyklista Vingegaard se po úspěchu na Tour chystá i na Vueltu

Dánský cyklista Jonas Vingegaard plánuje po obhajobě titulu na Tour de France překvapivě účast i na poslední Grand Tour sezony. Šestadvacetiletý jezdec stáje Jumbo-Visma řekl španělskému listu Marca, že na konci srpna bude startoval i na Vueltě, kde pojede se stájovým kolegou Slovincem Primožem Rogličem.

Foto: Daniel Cole, ČTK/AP

Dánský Jonas Vingegaard při 20. etapě Tour de France.

Článek

"Pojedu Vueltu. Postavím se v Barceloně na startovní čáru, společně s Primožem. Půjdeme do závodu jako kapitáni," citoval Vingegaarda list Marca. Naposledy společně v jednom závodě startovali na loňské Tour, do níž rovněž vstupovali oba jako lídři týmu.

Dosud byl pro Vueltu potvrzený pouze start trojnásobného šampiona Rogliče, který letos poprvé v kariéře vyhrál Giro d'Italia. Pro vítěze Tour je neobvyklé, aby se účastnil ve stejném roce i posledního náročného třítýdenního závodu. Vuelta je na programu od 26. srpna do 17. září.

Vingegaard oslaví druhý titul na Tour po dnešním slavnostním dojezdu do Paříže. Po sobotní předposlední etapě vede před slovinským rivalem Tadejem Pogačarem o 7:29 minuty. V závěrečném dnu už se na Tour na celkové pořadí tradičně neútočí.

Reklama

Související témata: