Hlavní obsah

Kukrle věděl, kdy udeřit. Byl jsem vidět, těšilo druhého muže závěrečné etapy Sazka Tour

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svým odvážným únikem zaujal už při olympijském závodě v Tokiu, podobný styl závodění předváděl český cyklista Michael Kukrle z týmu Elkov Kasper i na trati letošní Sazka Tour a dvakrát mu to přineslo etapové umístění na stupních vítězů.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Michael Kukrle skončil v poslední etapě na druhém místě.

Článek

V Prostějově dojel úvodní den třetí, v posledním dějství končícím ve Šternberku obsadil dokonce druhé místo. „Jsem rád, že se mi to takhle povedlo, že jsem byl vidět a udělal dobré výsledky. Nejsem takový vrchař, abych mohl myslet na úspěch celkově, ale jel jsem, co to šlo. První etapu jsem sice mohl zvládnout v závěru jinak, ale v neděli už bylo na morálku," vyprávěl Kukrle.

Z pelotonu odjel už po pětadvaceti kilometrech. „Únik se rodil dlouho a složitě, šli po nás, bylo hodně těžké se tam dostat, první tři kopce jsme museli jet opravdu hodně rychle," hodnotil v cíli Kukrle. Ze 13členné skupiny pláchnul před Moravským Berounem, přidal se k němu už jen Francouz Alexis Guerin. „To jsem byl rád, spolupracovali jsme do posledního kopce," řekl český cyklista.

Do koncem etapy ještě chybělo 40 kilometrů, ale náskok dvou odvážlivců vypadal velice nadějně a skutečně se je nikomu nepodařilo dostihnout. Kukrle však nezachytil závěrečný nástup Francouze, na pásce byl o čtyři sekundy později. „Byl silnější, měl lepší nohy, já na víc neměl," uznal český cyklista, jenž se nyní chce připravit hlavně na mistrovství světa. „Jede se koncem září v Austrálii, to je pro mě velká motivace," doplnil

Ve žlutém celý víkend jezdící Lorenzo Rota na trati poslední etapy po defektu sice měnil kolo, ale v závěru se za pomoci týmových kolegů ze stáje Intermarche dotáhl dostatečně blízko k čelní skupině. Na pásce ve Šternberku pak ve spurtu o třetí místo v etapě porazil Dána Charmiga, jenž ho ohrožoval v celkovém pořadí. Oba dojeli 28 sekund za vítězem. „Všichni jsme šťastní. Celý tým čtyři dny makal a přineslo to ovoce," radoval se Rota. „Dlouhý únik nebyl problém, to jsme věděli, že dojedeme, ale závěr v táhlém stoupání byl hodně náročný a dramatický," hodnotil lídr závodu.

Reklama

Související témata: