Hlavní obsah

O české cyklistické tituly se v červnu nepojede

Opočno

Společný český a slovenský šampionát v silniční cyklistice se neuskuteční v původním termínu 18. až 21. června. Pořadatelé musejí pro závody s centrem v Opočně najít jiný termín poté, co mezinárodní unie UCI prodloužila přerušení sezony minimálně do 1. července. Zároveň navrhla jednotlivým národním federacím jako společný termín pro domácí mistrovské závody víkend 22. a 23. srpna. Svazová komise silniční cyklistiky o tom bude jednat ve čtvrtek.

Foto: Jan Brychta/Czech Tour 2019

Ilustrační foto

Článek

"Vzhledem k současné situaci v naší zemi i vládním omezením pro účastníky sportovních akcí se musíme poradit, zda je pro nás doporučený termín schůdný," uvedl v tiskové zprávě člen silniční komise Vladimír Vávra.

Jak uvedl ředitel závodu Miloš Židík, termín navržený UCI musí vyhovovat mezinárodnímu kalendáři i lokálnímu prostředí a televizi. "Přesto, že tři měsíce před konáním šampionátu byly přípravy v pokročilé fázi, budeme muset řadu věcí řešit od začátku a ověřovat, zda je lokálně možné šampionát uspořádat. Řešíme případnou kolizi s jinými akcemi, možná dopravní omezení, ubytovací kapacity a v neposlední řadě je důležité i otevření hranic, jelikož se jedná o společný česko-slovenský šampionát," konstatoval Židík.

V Opočně se původně měly jet 18. června časovky v pěti kategoriích (juniorky, junioři, ženy elite, muži do 23 let a muži elite). O dva dny později měly být na programu závody s hromadným startem žen a juniorů a v neděli 21. června měl šampionát vyvrcholit závodem mužské elity.

Reklama

Související témata: