Hlavní obsah

Počasí na Vueltě přineslo další komplikace. Bouřky překládaly lety, do postele až po půlnoci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aprílové počasí v září? Na Vueltě ano. Španělský cyklistický závod se potýká s častým deštěm a bouřkami. Po nedělní deváté etapě, jejíž závěr byl neutralizovaný kvůli blátu, měli závodníci a týmy problém s leteckým přesunem z jihu Španělska. Před volným dnem se mnozí z jezdců dostali do postele až několik hodin po půlnoci.

Foto: Jose Jordan, Profimedia.cz

Německý cyklista Lennard Kämna vyhrál po úniku 9. etapu Vuelty

Článek

Kvůli bouřkám měla charterová letadla problém s přistáním na cestě z Murcie do Valladolidu, kde se v úterý pojede individuální časovka. Proto většina letů byla přesměrována do 200 kilometrů vzdáleného Madridu. Tam bude celá Vuelta za dva týdny i končit. „Je fajn si ji zkrátit o 11 etap,“ zavtipkoval na sociální síti X (dříve Twitter) jeden z jezdců Jetse Bol.

Jak uvádí server VeloNews, týmy se poté musely přesunout do Valladolidu dvou a půl hodinovou cestou autobusem. Původně hodinový let se tak pořádně protáhl.

„O půlnoci jsme bezpečně přistáli v Madridu, let byl odkloněn kvůli špatnému počasí. Myslím, že to je karma za cestování letadlem na velkém závodě v roce 2023. Čas na změnu,“ rýpnul si do pořadatelů na svém Instagramu francouzský cyklista Romain Bardet.

Organizátoři letos už schytali kritiku za úvodní týmovou časovku, kdy poslední týmy finišovaly téměř v úplné tmě. „Jsme v téhle hře jen pěšci,“ postěžoval si vítěz Tour de France z roku 2018 Geraint Thomas. „Ostuda a nesmysl,“ čílil se i obhájce prvenství na Vueltě Remco Evenepoel.

O den později zase pořadatelé byli donuceni kvůli mokru neutralizovat celkové pořadí devět kilometrů před koncem. Jenže před finišem nechali bonifikační prémii a nedokázali zjistit pořadí, v jakém jezdci prémií projeli, a tak je zachraňovali přítomní fanoušci, kteří si závod natáčeli.

Ve třetí etapě se vedení závodu opět ocitlo pod kritikou Evenepoela, který po vítězství spadl v cíli po kontaktu s novinářkou a roztrhl si obočí. Následně nechápal, proč novináři blokovali cestu už tak blízko za cílovou čárou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.