Hlavní obsah

Rychle pryč! Cyklistický šampion málem způsobil nehodu, vyfasoval pokutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jubilejní 110. ročník belgického cyklistického závodu Scheldeprijs po útoku v závěru ovládl norský cyklista Alexander Kristoff. Na devátém místě se ztrátou 28 sekund dojel domácí závodník Tim Merlier, který na sebe strhl pozornosti možná víc než vítěz. Belgičan se totiž pár minut zdržel v cíli a pak se vydal stejnou cestou zpět, jenže proti němu se vyřítila skupina opozdilých jezdců, se kterými vůbec nepočítal. Svou pohotovou reakcí však Merlier zabránil ošklivému karambolu.

Foto: @robynjournalist, Twitter

Jezdec Tim Merlier musel rychle zareagovat, jinak by došlo k nepříjemné nehodě.

Článek

Jezdec stáje Alpecin-Fenix dojel do cíle závodu Scheldeprijs se ztrátou 28 sekund na devátém místě. Merlier se pak chvilku potloukal za cílovou páskou, a protože si myslel, že všichni závodníci už jsou v cíli, naskočil na kolo a pomaličku se vydal v protisměru zpět k týmovému autobusu.

Jenže v tu chvíli se proti němu vyřítila skupina zhruba čtrnácti jezdců. Belgický národní šampion z roku 2019 v silničním závodě však zachoval duchapřítomnost, slezl z kola, přehodil ho přes asi metr a půl vysokou zábranu, na kterou si pak sám ladně vyskočil a zabránil tak případnému karambolu. Za ohrožení bezpečnosti závodníků však poté vyfasoval pokutu 200 eur (zhruba 5000 korun).

„Když jsem projel cílovou čárou, chtěl jsem se vrátit na týmové parkoviště a upřímně jsem si myslel, že dorazili všichni jezdci, protože jsem nebyl zastaven a v závodě za námi byla jen jedna skupina," řekl Merlier k situaci. „V žádném případě jsem neměl v úmyslu nikoho ohrozit a rád bych se omluvil," dodal. Závodu se zúčastnil i Zdeněk Štybar, který dojel se ztrátou více jak čtyř minut na předposledním 29. místě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.