Hlavní obsah

Sagan bude v novém kalendáři znovu zvažovat start na Giru a Tour

Praha

Pandemie koronaviru zcela rozbourala plány slovenského cyklisty Petera Sagana, který se letos chystal na premiérový start na Giru d'Italia. Další vrchol sezony měl prožít na Tour de France, po olympiádě chtěl krátkou, ale o to intenzivnější sezonu ukončit. Po kompletní proměně kalendáře nyní promýšlí nové plány, rozhodnutí ale nechce uspěchat.

Foto: skoda-auto.com

Peter Sagana v zeleném dresu pro vedoucího muže bodovací soutěže Tour de France.

Článek

Trojnásobný mistr světa zatím neví, zda bude po změnách termínů startovat na Tour i na Giru. "UCI (cyklistická unie) spolu s organizátory udělali v těchto těžkých časech rozhodnutí v nejlepším zájmu našeho sportu. Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet. Až potom si můžeme promyslet naše plány," uvedl sedminásobný vítěz bodovací soutěže na Tour v rozhovoru na instagramu.

Cyklistickou sezonu zastavila jako všechny ostatní sporty v březnu pandemie koronaviru a s ní spojená opatření. Květnové Giro d'Italia, na kterém měl třicetiletý jezdec stáje Bora-Hansgrohe letos startovat poprvé, bylo odloženo.

Tour de France se posunula na termín od 29. srpna do 20. září a po ní by podle plánů UCI měly následovat Giro a Vuelta; přesná data ale zatím nejsou k dispozici.

Olympijské hry v Tokiu, po kterých chtěl Sagan původně sezonu ukončit, jsou přeloženy až na příští rok.

Reklama

Související témata: