Hlavní obsah

Štybar: Nohy byly proti

Zdeněk Štybar skončil v sobotu na cyklokrosovém MS v závodě kategorie do 23 let až čtvrtý. Snil o třetím titulu v řadě, ale na víc prostě neměl. "Nohy byly proti, chyběla síla," přiznal po dopingové kontrole, na níž strávil skoro dvě hodiny. "Nalil jsem do sebe samou vodu, ale už se těším na pivo," dodal v sobotu kolem šesté večer.

Foto: PRÁVO/Jan Krůta

Cyklokrosař Zdeněk Štybar

Článek

Kde se stala chyba?

To kdybych věděl... Nemyslím si, že bych udělal něco vyloženě špatně. Začátek byl slušný, pak mi dvakrát nevyšla pasáž v písku a možná mě to trochu rozhodilo. Ale vím, že jsem na trati nechal sto procent. To je pro mě nejdůležitější.

Čekal jste, že Holanďan Boom vyhraje tak suverénním způsobem?

Trochu mě to překvapilo. Byl neskutečně silný a troufám si tvrdit, že výkonem, který předvedl, byl klidně byl schopen vyhrát mezi muži.

Nedoufal jste alespoň v bronz?

Moc jsem chtěl medaili. Jenže v závěru jsem prostě neměl nohy na to, abych Francouze Villu dojel.

Za vítězství jste měl od šéfa týmu slíbené nové auto...

No jo, tak si ho holt koupím za svoje.

Na šampionátu to bylo vaše poslední vystoupení v kategorii do 23 let, příští rok už pojede s mužskou elitou. Co se změní?

Prakticky nic. V téhle sezóně už jsem s chlapama jezdil seriál GVA v Belgii, od příští sezóny mi k tomu přibude mistrovství světa, Světový pohár a Superprestige. Zas takové rozdíly to nebudou.

Co vás čeká po šampionátu?

Ještě šest závodů, každý víkend dva. Pak jedu na dovolenou do Čech. Celou sezónu bydlím v Belgii a chci se zas podívat domů. Vezmu i svou belgickou přítelkyni, která v Čechách ještě nebyla. Počítám s tím, že budu tak měsíc odpočívat, chtěl bych jet na týden do lázní. No a pak už zase začne příprava na novou sezónu.

Reklama