Hlavní obsah

Štybar vs. vítěz Tour de France. L'Etape si nenechá ujít ani olympijská legenda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězda domácí cyklistické scény a vítěz etapy z Tour de France Zdeněk Štybar, závodník World Tour týmu Quick Step-Alpha Vinyl, bude na startu sobotní L'Etape Czech Republic. Jde o největší tuzemský silniční závod pro širokou veřejnost na uzavřené trati.

Tour de France pojedou v Česku Martina Sáblíková, Zdeněk Štybar i Ján SvoradaVideo: Sport.cz

 
Článek

„Zdeněk je ambasadorem už od loňského premiérového ročníku. V pondělí nám potvrdil, že dostal svolení k účasti od týmu. V pátek večer přicestuje a v sobotu bude na startu," prohlásil Přemek Novák, manažer projektu L'Etape Czech Republic 2022.

Organizátoři připravili pro závodníky dvě trasy. Delší měří 136 kilometrů a převýšení je bezmála dva tisíce metrů, kratší trasa čítá 91 kilometrů s tisícovkou výškových metrů.

Zájemci o start se mohou stále přihlásit. A postavit se po bok nejen šestatřicetiletého Štybara, který má na kontě účast v devíti Grand Tour. Na startu 11. června bude i bývalý elitní československý cyklista Ján Svorada, bývalý atlet Jakub Holuša či sedminásobná olympijská medailistka Martina Sáblíková, která při premiéře projektu v roce 2021 ovládla kategorii žen.

„Minulý rok se jednalo o výjimečný sportovní zážitek, který bych doporučila každému cyklistovi. Atmosféra v prostoru startu i cíle, stejně jako při průjezdech vesnicemi byla neuvěřitelná," rozplývala se Sáblíková, rychlobruslařská reprezentantka, pro kterou kolo představuje součást letní přípravy na sezonu. „I mě premiérový ročník z hlediska atmosféry ohromil. Tehdy jako diváka. I proto budu letos mezi účastníky. Každý si na L'Etape najde své. Někdo pojede na výsledek, někdo kvůli atmosféře, já si budu chtít závod hlavně užít," pronesl Ján Svorada, který na Tour de France vyhrál tři etapy.

Jednou z hlavních hvězd cyklistického pelotonu bude v sobotu i Andy Schleck, lucemburský šampion Tour de France z roku 2010. „Minulý rok jsme byli u startu celého projektu. Jsme třicet let partnerem mistrovství světa v hokeji, za rok budeme dvacet let partnerem Tour de France. Věříme, že L'Etape má stejný potenciál. A protože jsme chtěli udělat letošní ročník lepší a zajímavější, domluvili jsme se na účasti s Andy Schleckem, naším ambasadorem. Bude motivátorem pro všechny účastníky," vysvětlil start vítěze Tour de France Vítězslav Pelc, manažer sponzoringu Škoda Auto.

„Chceme dopřát jedinečný zážitek cyklistům i fanouškům, protože značka Tour de France je prostě výjimečná," uvedl Novák v narážce na skutečnost, že celou akci zastřešuje francouzská společnost A.S.O., která organizuje i samotnou Tour de France a celá akce se koná podle daných pravidel.

Dosud je ve startovní listině 2115 závodníků. Většina účastníků je z Česka, zástupce má však i Slovensko, Francie, Argentina, Německo, Irsko, Litva, Itálie, Lucembursko, Nizozemsko, Polsko, Slovinsko, Španělsko a Velká Británie.

„Registrace běží, účastnické číslo bude možné pořídit ještě v pátek přímo na Strahově," uvedl Tomáš Pravenec, ředitel pořádající agentury Petr Čech Sport.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články