Hlavní obsah

V Itálii potřetí otevřeli vyšetřování smrti slavného cyklisty Pantaniho

Řím

V Itálii potřetí otevřeli vyšetřování smrti cyklisty Marca Pantaniho. Podle právníků rodiny vítěze Tour de France a Gira d'Italia z roku 1998 se objevily nové důkazy, které ukazují, že šlo o vraždu.

Italský cyklista Marco Pantani

Článek

Pantani byl nalezen mrtev 14. února 2004 v hotelovém pokoji a soud došel k závěru, že tehdy čtyřiatřicetiletý jezdec se předávkoval drogami. Vyšetřování v roce 2015 to však vyvrátilo s tím, že smrt způsobila velká dávka antidepresiv.

Rodina nadále trvala na tom, že šlo o vraždu. Pantaniho matka proto najala nové právníky a požádala také o setkání se státním zástupcem, v jehož kanceláři poté vypovídala dvě hodiny.

Podle médií je mezi novými důkazy mimo jiné výpověď drogového dealera, který Pantanimu dodával kokain. Fabio Miradossa byl zadržen při rozsáhlé akce proti mafii a při výslechu uvedl, že slavný vrchař byl zavražděn.

Pantani se údajně v inkriminovaný den dostal do sporu se svým vrahem, jenž ho donutil vypít smrtící koktejl. S podobným tvrzením přišla cyklistova rodina už v minulosti, ale druhé vyšetřování to nepotvrdilo.

Reklama

Související témata: