Hlavní obsah

Zkrvavené obvazy a náplasti. Přesto měl Roglič vlastně štěstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S děsivými pády se v cyklistickém pelotonu roztrhl pytel. A v posledních týdnech se do hromadných karambolů přimotaly i největší hvězdy. Slovinec Primož Roglič spadl ve třetí i čtvrté etapě závodu Kolem Baskicka. Ačkoli vyvázl bez zlomenin, na Instagramu ukázal nehezké obrázky sedřeného těla a zkrvavených náplastí.

Foto: Profimedia.cz

Potlučený Primož Roglič během závodu Kolem Baskicka

Článek

Je trochu zvláštní, že následky trojnásobného vítěze Vuelty a šampiona loňského Gira můžeme považovat za šťastné. Oproti konkurentům Jonasu Vingegaardovi, Jayi Vineovi nebo Remcu Evenepoelovi totiž Roglič po hromadném pádu dvanácti jezdců ve sjezdu čtvrté etapy dopadl vlastně velmi dobře.

Navzdory tomu, že ze závodu musel odstoupit a že obrázky sedřeného těla rozhodně nejsou pro každého. „Vzpomínky na třetí a čtvrtou etapu Itzulie. Cítím se trochu lépe. Přeju všem co nejrychlejší návrat. Uvidíme se na silnici!“ napsal slovinský závodník týmu Bora - hansgrohe na svém instagramovém profilu a přiložil fotky desítek zkrvavených náplastí a obvazů.

Od cyklistiky si musel dát 34letý vrchař kvůli problémům s kolenem na chvíli pauzu, v úterý se však do zátěže vrátil. „Jsme šťastní, že Primože vidíme zpátky na kole a že se usmívá. Je v těch nejlepších rukách a přejeme mu brzké zotavení,“ uvedl jeho tým na sociální síti X.

Jeho start na ardenských klasikách Valonský šíp a Lutych-Bastogne-Lutych příští středu a neděli ovšem zůstává nejistý. Přípravu na útok na premiérový triumf na Tour de France by však šrámy z pádu narušit neměly. V květnu má Roglič absolvovat výškovou přípravu, v červnu pak Critérium du Dauphiné a 29. června by měl ve Florencii stát na startu Staré dámy.

Reklama