Hlavní obsah

Brankář Kafka se pere o reprezentaci, chce na domácí MS

PRAHA

Florbalový brankář Tomáš Kafka se vrátil z hostování ve FbŠ Bohemians do Tatranu Střešovice a bojuje o návrat do české reprezentace. Start na prosincovém mistrovství světa v Ostravě a v Praze by považoval za zlatý hřeb kariéry. Devětadvacetiletý někdejší nejlepší gólman světa usiluje o návrat do národního týmu poprvé od roku 2006 a přizpůsobí tomu i své pracovní vytížení. Formu ukázal na mezinárodním turnaji Fortuna Czech Open v Praze, kde Tatranu pomohl do finále.

Článek

Po minulém šampionátu ve Švédsku ale povoláním forenzní vyšetřovatel vyklidil pozice. V Tatranu jen kryl záda Jiřímu Vochozkovi, pak následovalo hostování. Nyní je zpět a snaží se upoutat pozornost reprezentačních trenérů. "Toto téma přísluší trenérům. Samozřejmě pro mě by to byl zlatý hřeb kariéry. V reprezentaci zažil jsem čtyři mistrovství, ale žádné domácí. Je to samozřejmě lákadlo," řekl dnes Kafka v rozhovoru s novináři.

Tréninky Tatranu Střešovice pravidelně nestíhal, ale v současné době tomu prý je jinak. "Dělám pro globální firmu Ernst & Young. Dočetl jsem se v práci, že jeden francouzský kolega je v parašutistické reprezentaci a má neplacené volno. Ukázal jsem to šéfovi a on říkal, že má do mistrovství světa florbal přednost. Uvidíme, když dojde k nějakému střetu, tak to můžu vytáhnout. V práci je to ošéfovaný," smál se Kafka.

Na Czech Open o dobré výkonností přesvědčil

Věří, že si řekne o comeback vyrovnanými, kvalitními výkony. "Doufám, že jsem to ukázal reprezentačním trenérům i na tomto turnaji (Czech Open), že jsem správná volba, ale to přísluší jim. I v minulý sezoně, když jsem chytal za nejhorší tým extraligy FbŠ Bohemians, tak jsem věděl, že se mi daří proti těžkým střelám v těžkých situacích. Obrana byla tak děravá, že s tím sebelepší brankář nic neudělá. I minulou sezónu jsem chytal dobře, s dobrou obranou se to dá přetavit v dobré výsledky," navázal Kafka.

V boji o reprezentaci jej povzbuzují kamarádi i ostatní florbalisté. "Dostávám spoustu různých podpůrných vzkazů, chodí za mnou různí hráči, kteří v reprezentaci třeba jsou, a motivujou mě. Ať to prý nevzdávám, že se stejně přijde na to, že tam mám být," prohlásil.

Na Czech Open o dobré výkonností přesvědčil. "Byl to příjemný návrat, protože jsem měl možnost si zachytat proti kvalitním soupeřům. Po dlouhý době si myslím, že se mi ten turnaj vcelku povedl, a jsem spokojený s hrou týmu i jak to v něm funguje," dodal Kafka, který se stará i o skauting Střešovic a zařídil například návrat Švéda Johana von der Pahlena.

Reklama

Související témata: