Hlavní obsah

Kapitána florbalové reprezentace Cepka čeká náročná sezóna

PRAHA

Kapitán české florbalové reprezentace Radim Cepek má před sebou hodně náročnou sezónu. Ve Švýcarsku se vrátil v roli hrajícího trenéra do Rychenbergu Winterthur, navíc se chystá na domácí mistrovství světa v Praze a v Ostravě. Na prosincovém šampionátu by vicemistr světa z roku 2004 ze Švýcarska chtěl dovést tým na stupně vítězů a sní o překvapivém zisku nejcennějšího kovu.

Článek

Nejproduktivnější hráč v historii českého národního týmu si po šampionátu před dvěma roky ve Švédsku dal od vrcholového florbalu pauzu. Rok nastupoval v třetí nejvyšší švýcarské soutěži za UHC Dietlikon, pak následoval postup o soutěž výš do celku Waldkirch-St. Gallen a návrat do reprezentace. Comeback nyní vyvrcholil návratem mezi švýcarskou elitu.

"Na sezónu se hodně těším, i když to bude hodně časově i fyzicky náročné. Já jsem si po minulém mistrovství světa odpočinul, dobil jsem síly a mám do florbalu obrovskou chuť," řekl ve čtvrtek Cepek v rozhovoru pro ČTK na mezinárodním turnaji Fortuna Czech Open v Praze, kde s Rychenbergem hraje.

Vrcholem bude domácí světový šampionát, který by měl být i vrcholem úspěšné Cepkovy generace. "Já se těším na každé mistrovství světa. Ale doufám, že nám doma příznivci pomůžou a uspějeme."

Ve Švýcarsku vede krajany Skalíka a Štegla

V Rychenbergu podepsal před touto sezónou dvouletou smlouvu jako hrající trenér, do toho jej čeká příprava na šampionát - soustředění, přípravné zápasy i Euro Floorball Tour. "Budu se navíc připravovat i individuálně," prohlásil bývalý hráč FBC Ostrava, Tatranu Střešovice, švédských týmů IBK Wäxjö a IBK Tranas, který má za sebou už čtyři sezóny v dresu Rychenbergu.

Před mistrovstvím světa oslaví Cepek 33. narozeniny, ale na konec reprezentační kariéry se prý nechystá. "Já bych pokračoval i po šampionátu, jestli o mne bude zájem. Já jsem rozhodně neřekl, že bych končil. Uvidíme, kdo bude trenér a jestli mě budou chtít," pousmál se zkušený centr.

Ve Švýcarsku působí Cepek už od roku 2002, nyní pracuje ve firmě dodávající reklamní předměty. V Rychenbergu se podílí na budování týmu, v němž má i české krajany Vojtěcha Skalíka a Adama Štegla. "Chceme vytvořit kvalitní tým, ale cíle, to se uvidí. Samozřejmě bychom rádi pronikli v soutěži do finálové skupiny," dodal Cepek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.