Hlavní obsah

Nažhavený útočník před boji o titul: V kabině jsme se museli poštěkat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elitní český florbalový útočník Filip Langer se chystá na druhé play off v nejvyšší švédské lize. S Kalmarsundem bude Langer obhajovat loňský největší úspěch v historii, kdy klub z východního pobřeží Švédska padl až ve finále. "Věřím, že nám špatný výkon z konce sezony hodně pomohl. Výsledek posledního zápasu byl signál, že je potřeba něco začít řešit. Na začátku týdne jsme se sešli, měli jsme týmovou poradu, trochu jsme se poštěkali, přeházeli lajny a myslím si, že jsme dobře připraveni," popisuje Langer dění v klubu po debaklu s desátým Jönköpingem.

Foto: Český florbal/Martin Flousek

Čeští florbalisté historickou výhru nad Švýcarskem náležitě prožívali, na snímku po vstřeleném gólu Filip Langer.

Článek

Na vrchol sezony se Langer každopádně hodně těší, vypjaté momenty miluje. "V play off se hraje o to nejcennější, o co se dá na klubové úrovni hrát. Potřebovali jsme si ujasnit, v čem je potřeba se zlepšit. Nebudu říkat detaily, ty musí zůstat v šatně," líčí jednadvacetiletý hráč, jehož tým vyzve slavné Pixbo. "Na rozdíl od Česka se tady hraje obden s tím, že začneme doma, druhý zápas budeme hrát venku," vysvětluje Langer.

Arény zmíněných čtvrtfinalistů jsou od sebe vzdáleny čtyři hodiny jízdy autobusem. "Dlouhé cestování je součástí švédské ligy. Člověk si může udělat pohodlí, musí se dobře najíst a připravit si jídlo dopředu. Čas můžeme navíc využít studiem hry soupeře," odhaluje bývalý kapitán pražského Tatranu.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Průnik Filipa Langra ve finále se Švédskem.

Dobře ví, že na jeho tým čeká silný sok."Mají hodně kvalitních mladých hráčů, takže pokud dokážou naplnit potenciál, bude to extrémně náročné. Navíc mají v kádru i zkušené hráče, kteří vědí, jak vyhrávat. Bude to určitě dlouhá a náročná série se spoustou miniduelů a hecování, které k tomu patří," myslí si. Tvrdí, že kdo se rozhodne souboje s Pixbem sledovat, nebude litovat.

"Pixbo hraje ofenzivně, ale trofeje i ve florbale vyhrávají spíše obrany. Uvidíme, jestli se Pixbo třeba nestáhne dozadu a nebude hrát více na brejky. O tom, jak bude vypadat série, napoví určitě už první zápas," předpokládá Langer. Od jeho týmu nejspíš fanoušci i experti čekali více. Je tedy před play off pod tlakem? "Fanoušci, novináři i někteří hráči si mysleli, že to půjde samo a samo to nešlo. Co bylo minulý rok, to už je pryč. Začínáme od nuly," dodává Langer.

Reklama

Související témata: