Hlavní obsah

Boleslavský drahokam zase čaroval. Hoftych prozradil, kdo Kušeje zdokonaluje: Já ne, byl jsem dřevěnej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už je z toho tradice. Gól Vasila Kušeje = body pro Mladou Boleslav. Pokaždé, když se mladý čipera trefil, jeho tým neprohrál. Platilo to i v sobotu –⁠ a tým z města automobilů utnul čtyřzápasovou šňůru bez vítězství. „Na Vasila je spoleh,“ usmál se trenér Pavel Hoftych po důležité výhře 1:0 nad Baníkem. I díky Kušejovi se Boleslav drží nad hranou nejhorší ligové šestky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Takhle boleslavský Vasil Kušej oslavil vítězný gól proti Baníku.

Článek

U televize musel spokojeně pokývat hlavou i kouč reprezentační jednadvacítky Jan Suchopárek. Běžela 17. minuta, když si Kušej chytře naběhl do šestnáctky na akurátní pas od veterána Marka Matějovského a pravačkou poslal míč do sítě. I čtvrtý jarní gól může boleslavského šikulu posunout na malé EURO, se Lvíčaty absolvoval poslední dva srazy.

„Soupeři už jsou na něj dobře připravení, ale náběhovou situaci od Matějáka si skvěle vychytal. Dělá pokroky: troufám si tvrdit, že třeba před měsícem by tu akci vyhodnotil jinak. Týká se to i gólu proti Slavii před dvěma týdny, dřív by do toho tak nepraštil," poznamenal Hoftych.

Kušejův příběh patří k jarní ligové klasice. Do Boleslavi přišel v zimě z druholigového Prostějova a hned zaujal. Rychlostí, drzostí i originalitou. Stihl už čtyři góly, které Boleslavi vždycky přinesly body. Sobotní tři se hodily o to víc, že modrobílý tým minimálně do příštího kola udržely v bezpečné prostřední skupině.

Na co se těšit při nedělních zápasech fotbalové ligy, vám řekne fotbalový expert webu Sport.cz Martin MlsVideo: Sport.cz

Mimochodem, Hoftych svěřil Kušeje svému asistentovi, někdejšímu ligovému útočníkovi Marku Kuličovi. „To víte, já byl dřevěnej obránce, moc toho s Vasilem nedoladím," vtipkoval Hoftych. „Kulda byl geniální a typově hodně podobný Kušimu, má mu co dát."

Boleslav proti Baníku skórovala dvakrát, ale gól Milana Škody z konce prvního poločasu rozhodčí Tomáš Klíma po konzultaci s kolegy u videa odvolal. „Z mého pohledu to byla regulérní branka, do takové situace by video ani nemělo vstupovat. Bylo mi řečeno, že náš Jawo fauloval a předtím byl v ofsajdovém postavení. Já to tam neviděl," líčil Hoftych.

Ve druhém poločase se jeho tým spíš jen bránil, výhra s nulou byla malým zázrakem. „Baník nás zamkl a nedokázali jsme podržet míč. Soupeř nás výborně dostupoval a vyhrál většinu soubojů, byl to pro nás stresový poločas. Musím pochválit naši defenzivu i brankáře Mikulce," vykládal Hoftych. „Baník měl fazonu, ovšem my už potřebovali vyhrát, protože se to povedlo i dalším týmům pod námi. A že ještě můžeme postoupit do skupiny o titul? Za jarní výsledky do ní nepatříme, uhráli jsme málo vítězství. V tuhle chvíli nemáme v první šestce co dělat, ale věřím, že se o ni přihlásíme v příští sezoně."

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň