Hlavní obsah

Bayern smutní, Robben bude mimo hru až do konce roku

MNICHOV

Nizozemský fotbalista Arjen Robben z Bayernu Mnichov si už do konce roku nejspíš nezahraje. Podle sportovního ředitele německého mistra Christiana Nerlingera čeká šestadvacetiletého záložníka dlouhá pauza kvůli komplikacím s léčbou podkolenní šlachy.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Arjen Robben se v dresu Bayernu neobjeví do konce roku.

Článek

Robben se zranil v závěrečné přípravě před mistrovstvím světa v Jihoafrické republice a podle původních vyšetření po jeho návratu do Mnichova měl být mimo hru dva měsíce. Bayern navíc chce za Robbenovo zranění po nizozemském svazu odškodné. Reprezentační lékaři prý špatně zdravotní potíže bývalého záložníka Realu Madrid a Chelsea diagnostikovali a on si zranění na turnaji, kde "Oranjes" získali stříbro, ještě zhoršil.

"Pochybuji, že v bundeslize nastoupí ještě před Vánoci," citoval Nerlingera deník Bild. "Léčba jde pomalu a bude ještě dlouho trvat, než se Arjen úplně uzdraví," dodal. Bayern bez Robbena na úvod bundesligy porazil Wolfsburg, ve druhém kole ale nečekaně prohrál s nováčkem z Kaiserslauternu.

Robben byl v minulé sezoně největší hvězdou Bayernu a byl vyhlášen nejlepším fotbalistou v Německu jak novináři, tak samotnými hráči. Šestnácti góly v bundeslize pomohl klubu k mistrovskému titulu, další čtyři přidal v Lize mistrů a přispěl k finálové účasti.

Reklama

Související témata: