Hlavní obsah

Bojovník Jiráček vyčistil střed hřiště, chválí v Německu posilu Wolfsburgu

WOLFSBURG

Český fotbalový reprezentant Petr Jiráček o víkendu poprvé odehrál v bundesligovém zápase celých devadesát minut. A vedl si více než dobře. Jeho Wolfsburg sice uhrál s rozjetým Mönchengladbachem jen remízu 0:0, ale například server Goal.com označil ex-plzeňského záložníka za nejlepšího hráče utkání.

Foto: Milan Malíček, Právo

Petr Jiráček poprvé odehrál celý bundesligový zápas.

Článek
Fotogalerie

„Bojovník Jiráček zastavil zálohu Mönchengladbachu,“ píše Goal.com, který dává výkon českého středopolaře do kontrastu s matným představením ofenzivní hvězdy hostů Marka Reuse, jenž se „svým egoismem sám udělal neviditelným.“

Server udělil Jiráčkovi známku 7 (nejvyšší možná je 10), kterou kromě něj už dostali jen gólmani obou týmů. Ostatní hráči dostali nižší hodnocení. Například u expertů z prestižního magazínu Kicker však už Jiráček tolik nebodoval, dostal jen průměrnou známku 3,5.

„Jiráček svou zarputilostí Wolfsburgu hodně pomohl. Ve středu hřiště všechno vyčistil,“ chválí pětadvacetiletého fotbalistu  Goal.com za vzorné plnění povinností. Kvůli přílišnému důrazu si Jiráček také v Německu vykoledoval první žlutou kartu.

Třicet tisíc promrzlých fanoušků ve Wolfsburgu před tím ale tleskalo českému fotbalistovi za jeho parádní kombinaci s Dejagahem, po níž se v první půli narodila slušná šance domácích, kterou však Polter nedotáhl do úspěšného konce.

Zápas sice skončil bez gólů, ale přesto se zapíše do historie bundesligy. Wolfsburg totiž nasadil do hry Ibrahima Sissoka, jenž se stal už 36. hráčem, který v lize v této sezóně vyběhl s dresem Wolfsburgu na hřiště. Tolik fotbalistů v jedné sezóně ještě žádný jiný tým v historii nenasadil.

„Sissoko se ale coby zimní posila neosvědčil tolik jako Čech Petr Jiráček nebo Brazilec Felipe Lopez,“ píše deník Wolfsburger Allgemeine Zeitung. Stejný názor má i jeden z fanoušků v diskuzním fóru pod článkem s přezdívkou exilniedersachse:  „Tohle byl od Jiráčka opravdu dobrý výkon. Zlepšuje se zápas od zápasu. I Lopez a Rodriguez přinesli do týmu okamžitou kvalitu.“

Už před sobotním zápasem si služby českého hráče v deníku Wolfsburger Allgemeine Zeitung pochvaloval kouč Felix Magath. „Na míči je hodně jistý a vymýšlí i věci do ofenzívy. I do budoucna na něj hodlám spoléhat,“ řekl kouč. Taková chvála pochopitelně rodáka ze Sokolova zahřála u srdce. „Jsem šťastný, že řekl taková slova. Pro mě je důležité, že jsem se stal součástí týmu,“ uvedl Jiráček.

Posila „Vlků“ se v novém působišti sice stále teprve zabydluje, ale už brzy možná vymění hotelové apartmá za vlastní bydlení: „Už jsme našli jeden krásný dům. Možná už tento týden se všechno vyřeší.“

Reklama

Související témata: