Hlavní obsah

Fotbalistou sezony v Německu je Nkunku, Schick se dělí o 12. místo

Fotbalistou sezony v Německu je poprvé francouzský útočník Christopher Nkunku z Lipska. Bundesligového krále střelců a vítěze předchozích dvou ročníků ankety Roberta Lewandowského z Bayernu porazil o pouhých šest hlasů. Český kanonýr Patrik Schick se dělí o dvanácté místo, opora Leverkusenu dostala od novinářů v anketě časopisu Kicker deset hlasů.

Foto: Matthias Rietschel, Reuters

Útočník Lipska Christopher Nkunku zahrávající pokutový kop v zápase proti Bayernu Mnichov.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Nkunku v uplynulé sezoně pomohl Lipsku poprvé vyhrát Německý pohár, v 51 soutěžních zápasech dal 32 branek a u dalších 20 asistoval. Z 698 platných hlasů jich obdržel 134, Lewandowski 128. Za vítězným Nkunkem i polským útočníkem, jenž v létě mistrovský Bayern vyměnil za Barcelonu, skončil s velkým odstupem třetí brankář Kevin Trapp z Eintrachtu (65).

"Jsem poctěn a moc si vážím toho, že můžu převzít tak důležité ocenění," řekl Nkunku půl dne poté, co v sobotu s Lipskem prohrál 3:5 přestřelku s Bayernem o Superpohár. Mezi trenéry anketu ovládl Christian Streich, jenž s Freiburgem prošel až do finále poháru. Ženská kategorie patřila útočnici Lee Schüllerové z Bayernu.

Reklama