Hlavní obsah

Fotbalisty Freiburgu posílil Senegalec Papiss Cissé z Met

Senegalec Papiss Cissé je první posilou, která v zimní přestávce doplní kádr bundesligového Freiburgu. Čtyřiadvacetiletý fotbalista přestupuje z Met, hrajících druhou francouzskou ligu. Klub za něj podle magazínu L'Equipe inkasuje okolo 1,6 miliónu eur (asi 42,7 miliónu korun).

Článek

Nováček bundesligy o přestupu neuvedl žádné oficiální informace, pouze jej potvrdil a oznámil, že se Cissé k mužstvu připojí zřejmě během soboty. Týmu, v němž působí i český obránce Pavel Krmaš, přitom začala příprava už dnes.

"V tomto posílení vidíme velkou perspektivu. Bylo pro nás důležité, že jsme si Cissého mohli zavázat na delší dobu a můžeme dál rozvíjet jeho velmi solidní útočný potenciál," řekl sportovní ředitel Freiburgu Dirk Dufner.

Cissé na sebe upozornil především solidní střeleckou potencí; od svého příchodu do Francie si v první a druhé lize držel střeleckou bilanci jednoho gólu v méně než třech zápasech. Mety přesto vloni z nejvyšší soutěže sestoupily. Podobný osud může Cissé zažít i ve Freiburgu, který je po podzimní části třináctý, jen dva body od sestupu.

Reklama

Související témata: