Hlavní obsah

Lewandowski se pustil do Messiho: Ať to řekne upřímně, nechci prázdná slova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kontroverze po udělení Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu stále neutichá. Kanonýr Bayernu Mnichov Robert Lewandowski, jenž se podle mnohých měl stát letošním vítězem, se v polských médiích lehce opřel do projevu Lionela Messiho, který letos prestižní anketu posedmé ovládl.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Na Roberta Lewandowského zbyla v anketě Zlatý míč druhá příčka.

Článek

Argentinec se při slavnostním vyhlášení a přebírání ceny zastal Lewandowského s tím, že kdyby se vyhlašovala cena za rok 2020 (anketa byla v tomto roce kvůli koronavorové pandemii zrušena) musel by ji dostat právě polský kanonýr. A zasazoval se o to, aby mu i cena byla zpětně udělena.

„Loni se všichni shodli na tom, že ty jsi byl vítězem. A myslím si, že France Football by ti cenu měl dát, protože si ji zasloužíš," nabádal Messi.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Lionel Messi s trofejí.

Lewandowski však jeho slovy nijak moc potěšen nebyl.

„Nejsem nijak nadšený z toho dostávat cenu za rok 2020. Chtěl bych, aby to bylo (od Messiho) upřímné a zdvořilé prohlášení od velkého hráče, a ne jen prázdná slova," uvedl Lewandowski pro polský Kanal Sportowy.

Zároveň také přiznal, že druhé místo v anketě pro něj bylo velkým zklamáním.

„Cítil jsem smutek, to nemohu popřít. Nemůžu říct, že bych byl šťastný, přesně naopak. Být tak blízko, soupeřit s Messim. Samozřejmě respektuji, jak dobrý hráč to je a co dokázal. Ale už jen fakt, že s ním mohu soupeřit mi ukazuje, na jakou úroveň jsem byl schopný se dostat," pokračoval polský snajpr.

Velké zklamání prožívalo z výsledku ankety kromě Lewandowského a celého Polska také sousední Německo, které bralo odsunutí kanonýra Bayernu na druhé místo jako ponížení pro celou bundesligu.

„Už se chci soustředit na jiné věci, ale být tak blízko a zároveň daleko zanechává trochu hořký pocit. Nesu si to v sobě a bude to chtít trochu času se s tím vypořádat," přiznal 33letý rodák z Varšavy.

Podle svých slov se ani s argentinskou legendou příliš nevybavoval. „Máme mezi sebou jazykovou bariéru, takže jsme byli schopni si vyměnit jen pár slov. Ale všichni máme svoje rodiny a přátele a nemusíme se bavit s každým," dodal.

Je podle vás Lionel Messi letos zaslouženě držitelem Zlatého míče?
Ano
8,7 %
Ne
84,5 %
Je mi to jedno
6,8 %
Celkem hlasovalo 32275 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.