Hlavní obsah

Má za sebou jaro snů. Teď ale talent mění Spartu za angažmá v Německu

Vybojoval titul, udělal maturitu a pak si splnil velký sen. Pravý obránce týmu pražské Sparty do 19 let přestoupil z Letné do německého Ingolstadtu. „Je to pro mě nová výzva a zkušenost," říká Philipp Tvaroh. V Německu se narodil, s klubem z Ingolstadtu byl v kontaktu od ledna a teď se přestup povedlo realizovat.

Foto: archiv Philippa Tvaroha

Po mistrovském titulu s výběrem Sparty do 19 let zamířil obránce Philipp Tvaroh do Německa.

Článek

Ve Spartě prožil parádní rok. Tým splnil cíl, vyhrál mistrovský titul a na jaře mu k tomu pomohl dobrými výkony i talentovaný obránce. K tomu stihl udělat i maturitu. „Oslavy byly velké, jen jsem u nich nebyl, protože v den, kdy jsme získali titul, jsem se potil ve škole a udělal ústní maturitu. Měl jsem hodně šťastný den," vzpomíná Tvaroh.

Možná i díky povedenému jaru si pak splnil i další sen. Fotbalově se z Letné posunul do Německa, o čemž od začátku kariéry snil. Využil kontaktů a služeb agentury J&K ProSports, která mu pomáhá s individuální přípravou, a teď bude působit v Ingolstadtu. „Byl jsem tam v lednu na testech a od té doby jsme byli v kontaktu. Jsem rád, že se to povedlo uskutečnit," říká.

I během volna si dával s kondičním trenérem pořádně do těla a věří, že naváže na povedené jaro. „Snad se bude dařit i dál," přeje si. Přípravu začal v německém klubu ve výběru do 19 let, nakoukl i do vyšší věkové kategorie. „Kdyby přišla možnost aspoň nakouknout do druhého týmu Ingolstadtu, bylo by to super. Největší cíl samozřejmě je, abych se jednou dostal do áčka," ukazuje ambice fotbalista.

„Můj sen je jednou si zahrát bundesligu a pak třeba i Ligu mistrů. Nejdřív se ale tady musím ukázat a vypracovat se," vrací se do reality obránce.

Po očku samozřejmě dál sleduje dění v letenském klubu a mohutné letní posilování Sparty. „Jsem na to zvědavý. Nechám se překvapit, co to přinese. Asi nejvíc se těším, jestli ještě nastoupí Tomáš Rosický," hlásí z Německa. Tohle přání má nejen český talent, ale i většina fanoušků pražského klubu.

Reklama

Související témata:
Tvaroh