Hlavní obsah

Návrat Schicka hned po reprezentační pauze? Je to možnost, řekl sportovní ředitel Leverkusenu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrat po těžkém období a dlouhé pauze se blíží. Český fotbalový útočník Patrik Schick z Leverkusenu zvyšuje podle zpráv z Německa svou tréninkovou zátěž a teoreticky by mohl být připraven už na první zápas po reprezentační pauze proti Wolfsburgu, který se hraje 21. října.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Schick během tréninku fotbalové reprezentace před utkáním Ligy národů.

Článek

Národnímu týmu, který se dnes představí v Albánii v důležitém zápase o mistrovství Evropy, bude Schick fandit jen na dálku. Zároveň intenzivně pracuje v tréninkovém procesu, aby byl brzy připraven do utkání. „Vypadá to dobře,“ řekl magazínu Kicker sportovní ředitel Bayeru Leverkusen Simon Rolfes.

Sedmadvacetiletý reprezentant naskočil do soutěžního zápasu naposledy 9. března, na dvě minuty v Evropské lize proti Ferencvárosi. Pak ho už předtím několik měsíců trvající problémy s třísly definitivně vyřadily, v červnu podstoupil operaci problematických míst.

Teď už Schick kmitá na hřišti. „Protože je teď hodně kluků na reprezentačním srazu, není možné mít normální týmovou přípravu. Ale kromě společného tréninku dělá Patrik i další doplňková cvičení. Příští týden bude s celým týmem plně v tréninku,“ uvedl Rolfes.

„Když vše dobře půjde, může být možností, že by byl k dispozici na utkání s Wolfsburgem,“ doplnil sportovní ředitel Bayeru s odkazem na první zápas po reprezentační přestávce.

„Pár gólů už jsem od něj na tréninku dostal. Myslím, že je na dobré cestě,“ podotkl na reprezentačním srazu český brankář Bayeru Matěj Kovář.

Matěj Kovář je v Leverkusenu nadmíru spokojený. Patrik Schick už mu dal na tréninku pár gólů Video: Sport.cz, FAČR

Leverkusenu start do bundesligy vyšel, po sedmi kolech ji vede o bod před Stuttgartem a o dva před Bayernem a Dortmundem. Vyhrál i oba duely v základní skupině Evropské ligy. V útoku se velmi dobře chytil Victor Boniface, jenž nasázel v bundeslize sedm gólů. Cesta do sestavy nebude pro Schicka jednoduchá.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.