Hlavní obsah

Odvážný experiment. Fortuna Düsseldorf začne nabízet vstup na zápasy zdarma

Minimálně na tři domácí zápasy fotbalistů Fortuny Düsseldorf v příští sezoně budou mít fanoušci vstup zdarma. Druholigový německý klub představil svůj plán na "revoluci" v návštěvách na fotbale na dnešní tiskové konferenci. Náklady na tento projekt ponesou sponzoři.

Foto: Profimedia.cz

Do ochozů stadionu Fortuny Düsseldorf se fanoušci dostanou od příští sezony zdarma.

Článek

Fortuna, která sestoupila z nejvyšší soutěže v roce 2020 a momentálně je v druholigové tabulce šestá, má v plánu počet zápasů bez vstupného postupně zvyšovat. Nakonec by mohla být zdarma všechna domácí utkání Düsseldorfu, a to i pro fanoušky hostů. Na příštích pět let počítá klub s tím, že na to od sponzorů získá 45 milionů eur (přes miliardu korun).

"Otevíráme fotbal všem. Říkáme tomu 'Fortuna pro všechny', což nás může vést a povede k úspěšné budoucnosti," řekl na tiskové konferenci generální ředitel Alexander Jobst. "Aby nakonec mohly být všechny domácí zápasy zdarma, potřebujeme více dlouhodobých partnerů, kteří se k nám na této cestě připojí," uvedl Jobst.

Düsseldorfský stadion Merkur Spiel-Arena má kapacitu 54.600 míst, průměrná návštěva v této sezoně na domácích utkáních Fortuny je téměř 30.000 diváků.

Při distribuci volných vstupenek budou mít přednost držitelé permanentek. Pokud bude zájem převyšovat kapacitu stadionu, budou zvýhodněni členové klubu.

"Je to jedinečný koncept a jsem přesvědčen, že Fortunu posune vpřed," řekl starosta Düsseldorfu Stephan Keller. "Začíná něco nového, co by mohlo zažehnout revoluci ve fotbale," míní.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.