Hlavní obsah

Strhující bundesligový šlágr! Bayern přišel o výhru v páté minutě nastavení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bolestivá rána pro mnichovský velkoklub. Bayern ještě dvacet minut před koncem v tradičním německém derby, zvaném „Der Klassiker“, nad Borussií Dortmund vedl o dvě branky. V emocemi nabitém závěru, během něhož viděl mnichovský plejer Kingsley Coman červenou kartu, ale odvěký rival zabral a před vlastními fanoušky nakonec urval bod za remízu díky vyrovnávací brance střídajícího Anthony Modesteho z 95. minuty utkání. „Věřili jsme až do poslední vteřiny a nakonec vybojovali zasloužený výsledek,“ těšilo kouče Dortmundu Edina Terziće.

Foto: Leon Kuegeler, Reuters

Hráči Borussie Dortmund oslavují s fanoušky.

Článek

Bayernu stačila v prvním poločase, v němž jinak tahal za kratší konec, jediná střela k tomu, aby šel do kabin spokojenější. Krátce poté, co odbila půlhodina od úvodního hvizdu, totiž zpoza šestnáctky napřáhl Leon Goretzka a střelou do levého dolního rohu branky obstaral svému týmu vedení. Poté, co se v 53. minutě z pozice za hranicí vápna podobně trefil Leroy Sané to již vypadalo, že mnichovský velkoklub bude mít utkání pevně v rukou.

Dvacet minut před koncem řádné hrací doby ale kouč Dortmundu Edin Terzić vyslal na hřiště útočníka Anthony Modesteho a začalo drama. Francouzský forvard totiž po chvilce pobytu na hřišti vytvořil palebnou pozici pro Youssoufa Moukoka, který nezaváhal a vstřelil kontaktní branku. Následně Modeste spálil obrovskou šanci, nakonec se ale i tak stal žlutočerným hrdinou večera, když v páté minutě nastavení vyrovnal hlavičkou z bezprostřední blízkosti na 2:2 a spustil tak erupci radosti v Signal Iduna Parku.

„Střídající hráči oživili hru přesně tak, jak jsme si představovali. Obzvlášť jsem rád za Anthonyho, v poslední době byl v médiích hodně kritizován a nebylo to pro něj lehké," těšilo Terziće. „Novináři často zpochybňují psychickou sílu týmu, tak bych rád dostal otázku na toto téma i po závěru tohohle utkání," opřel se nakonec do německých žurnalistů kouč Borussie, která je v průběžné tabulce čtvrtá o skóre právě za Bayernem.

Jeho kouč Julian Nagelsmann byl pochopitelně zklamaný z toho, že se svým týmem nedokázal udržet nadějné vedení. „Přijít o výhru takhle v závěru je pochopitelně smutné, s ohledem na průběh střetnutí jde ale o zasloužený výsledek," uznal teprve 35letý kouč.

Naglesmann měl ale výhrady k souboji Jude Bellinghama s Alphonsem Daviesem ze závěru prvního dějství, záložník Dortmundu totiž svého soka kopl do hlavy a nebyl za to napomínán i přes fakt, že již měl na svém kontě jednu žlutou kartu.

„Davies v tom souboji utrpěl otřes mozku a musel o pauze střídat. Tady měla naprosto bez diskuze přijít nejen druhá žlutá, ale rovnou červená karta," čertil se kouč mnichovského velkoklubu, který čeká ve středu souboj s Viktorií Plzeň v rámci Ligy mistrů.

Reklama