Hlavní obsah

Hoffenheim - Augsburg 3:1Suchý při prvním startu v sezoně nezabránil porážce Augsburgu

Berlín

Český fotbalový obránce Marek Suchý nastoupil poprvé v bundesligové sezoně v základní sestavě Augsburgu, ale v dohrávce 10. kola nezabránil porážce 1:3 na hřišti Hoffenheimu. Domácí celek ukončil po sedmi utkáních sérii bez vítězství v německé lize a vystřídal Augsburg na desátém místě tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Suchý během tréninku fotbalové reprezentace

Článek

Hoffenheim vévodí se čtyřmi výhrami a jednou remízou liberecké skupině Evropské ligy, v domácí soutěži se mu však v posledních měsících nedařilo. V září vyhrál úvodní dva bundesligové zápasy sezony, ale od nečekaného vysokého vítězství 4:1 nad mistrovským Bayernem čekal na další tříbodový zisk deset týdnů.

Dvěma góly se něj zasloužil Florian Grillitsch, jenž se trefil v bundeslize poprvé po dvou a půl letech. Rakouský záložník v 17. minutě otevřel skóre a po vyrovnání hostujícího Daniela Caligiuriho v 31. minutě hned v první minutě druhého poločase znovu poslal Hoffenheim do vedení. Domácí výhru krátce nato potvrdil Ihlas Bebou.

Dvaatřicetiletý obránce Suchý odehrál celý zápas a připsal si největší porci minut v sezoně, v níž zatím v bundeslize naastoupil jen na závěrečné desítky sekund zářijového duelu s Dortmundem. Brankář Tomáš Koubek zůstal znovu na lavičce Augsburgu a Jan Morávek nebyl na zápas připraven kvůli zranění, stejně jako na straně vítězů Pavel Kadeřábek.

Německá fotbalová liga - 10. kolo:
Hoffenheim - Augsburg 3:1 (17. a 46. Grillitsch, 50. Bebou - 31. Caligiuri).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články