Hlavní obsah

Adediran pálil šance, Baník neskóroval. Věřím, že si to schovává, usmál se Hapal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obě ofenzivní posily nasadil trenér Pavel Hapal do úvodního přípravnému utkání proti Vyškovu, gól Baník ale lídrovi druhé ligy nevstřelil. Ani neinkasoval, vstup do zápasové fáze zimní přípravy tak skončil na umělé trávě areálu Vista bezbrankovou remízou.

Foto: FC Baník Ostrava/Roman Vlachynský

Quadri Adediran (vlevo) v přípravném utkání proti Vyškovu

Článek

Ostravský kouč poslal do každého z poločasů jinou jedenáctku. Slovák Martin Regáli odehrál prvních pětačtyřicet minut, útočník Quadri Adediran, jenž v Baníku hostuje z Českých Budějovic, dostal prostor po přestávce.

A byl to 23letý nigerijský útočník, kdo měl proti druholigovému soupeři nejlepší šance skórovat. První mu vypracoval Jan Juroška, Adediran ale sám před gólmanem Borkem zamířil těsně vedle. O malou chvíli později utekl Ladislav Almási po pravé straně, předložil míč do šestnáctky znovu Adediranovi, který ale tentokrát přestřelil.

„Byla to stoprocentní tutovka, ale doufám, že si to nechává na soutěž,“ pousmál se Hapal. „Čekám od něj, že se bude dostávat do gólových situací, protože je velice silný na míči zády k bráně,“ řekl směrem k zatím poslední posile Hapal.

Adedirana postavil na hrot, zvažuje pro něj ale i jiný post. „Může hrát z kraje, hodně o tom uvažujeme, on to hrával i na Dukle a cítí se tam nejlépe. Ale dneska jsme v druhé půli šli do tříobráncového systému, tak jsme ho dali na hrot s Lacem Almásim,“ vysvětlil.

V 58. minutě se ve výborné střelecké pozici ocitl také Almási, vyškovský gólman Borek jeho ránu výborným zákrokem zlikvidoval. „Jsem rád, jak to kluci po skoro třítýdenní tvrdé přípravě odpracovali. Měli jsme dost zajímavých situací, hlavně ve druhé půli jsme to mohli rozhodnout. První poločas nebyl z naší strany úplně běžecky ideální. V této fázi to ale o výsledku není,“ nebyl Hapal nespokojený s bezbrankovou remízou.

„Až na to, že počasí nám moc nepřeje, tak příprava probíhá, jak jsme si naplánovali. Podstatné je, že máme všechny hráče zdravé, samozřejmě až na nějaké drobnosti, ale nic vážného tam není. Musíme hráče pochválit, jak trénují. Bylo toho hodně, ale přistupují k tomu zodpovědně. Věřím, že se to odrazí i v soutěži,“ dodal trenér Baníku, jenž tým chystá na možnost, že se už ze Slavie nevrátí Ewerton.

„Teď to tak je, ale pořád věříme, že by ta varianta nemusela nastat. Čekáme, jak se to vše vyvine, ale musíme mužstvo připravovat bez něj,“ potvrdil Hapal. „Ewerton je se Slavií a čeká se na to, jestli mu agenti nebo Slavie seženou nějaký klub a prodají ho. Pokud ne, tak pořád doufáme, že se vrátí k nám,“ připojil se sportovní manažer Baníku Luděk Mikloško.

Zároveň dodal, že další výrazné posílení by už fanoušci očekávat neměli. „Už to by musel být nějaký zázrak nebo by nám sem musela padnout nějaká bomba,“ usmál se. Pravděpodobnější podle něj je, že někdo kádr ještě opustí. „Tam ještě uvidíme. Kádr je široký, takže možná ještě někteří hráči na hostování zamíří, ale uvidíme po přípravě v Turecku,“ dodal Mikloško.

Další přípravné duely čekají Baníkovce v sobotu 27. ledna na soustředění v tureckém Beleku. V jeden den se postupně utkají s ukrajinským týmem Oboloň-Brovar Kyjev (od 9 hodin) a poté se postaví slovinské Olimpiji Lublaň (v 15.30 hodin).

Reklama