Hlavní obsah

Almási měl Slavii na mušce, třetí ránu ale minul. Potřebuju pár dní, abych to vstřebal, svěřoval se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Déle jak tři roky nedokázali fotbalisté ostravského Baníku porazit tým z prvních tří příček prvoligové tabulky a tuhle nelichotivou sérii nezlomili ani v posledním utkání podzimní části Fortuna ligy. S mistrovskou Slavií remizovali 3:3, přestože dohrávali se dvěma hráči navrch.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ladislav Almási z Baníku při zápase se Slavií.

Článek

Baník přesilovku ve druhém poločase využil k velkému tlaku. Výhry se v závěrečném utkání podzimní části Fortuna ligy přesto nedočkal. „Takovému scénáři by asi nikdo nevěřil. Pár minut do konce vedeme, Slavie je v devíti, kopeme v nastavení penaltu, přesto nevyhrajeme. Nevím moc, co k tomu říct," kroutil hlavou trenér Baníku Ondřej Smetana.

Tomu perfektně vyšlo poločasové střídání, kdy do hry vypustil trojici Almási, Juroška a Sor. A všichni byli vidět. Almási dal dva góly, po faulu na Jurošku viděl červenou kartu Oscar a po nedovoleném zákroku na Sora nařídil sudí Dalibor Černý v nastaveném čase druhý pokutový kop ve prospěch domácího týmu.

Narozdíl od penalty po bezchybném brankářském zákroku Kuchty, který následoval Oscara do šaten, Almási napodruhé Mandouse nepřekonal. „Měl jsem ji kopnout jinak, ale po té první jsem si prostě věřil. Moje chyba," věděl Ladislav Almási, který na sebe v utkání poutal hodně pozornosti. Dva góly vstřelil, připsal si ale také autorství faulu před vyrovnávací trefou Holeše na 3:3 i zahozené penalty v nastaveném čase.

„Cloumají se mnou emoce, tohle jsme ještě nezažil. Šel jsem až do druhé půle, dám dva góly, mohl jsem rozhodnout o výhře.... emoce jsou dobré i špatné. Potřebuju tak dva tři dny, abych to vůbec vstřebal," svěřoval se s osmi góly nejlepší střelec Baníku.

Trenér Smetana mu nevyužitou šanci rozhodnout o vítězství nad Slavií úplně nevyčítal. „Je na hráčích, kdo na penaltu půjde. Carlos (De Azevedo) už tam nebyl, kdo jiný by si ji měl vzít než reprezentant Slovenska?" ptal se. „Je to pro něj nová zkušenost, i když pro nás v tuto chvíli docela drahá. Ale věřím, že i toto jej posune a budeme z toho do budoucna těžit," přemýšlel Smetana.

Baník se v případě výhry nad obhájcem mistrovské trofeje mohl dotáhnout na bod ke čtvrtému Slovácku. „Nepoučili jsme se s domácích zápasů proti Spartě (2:2) a proti Plzni (2:2). Dneska jsme to proti devíti lidem měli prostě zvládnut, to je bez debat. Na konci jsme měli být chytřejší," zdůrazňoval ostravský trenér.

Reklama