Hlavní obsah

Báli se, že by zběhovi do Slavie nadávali. Pulkrab se v nominaci Sparty neobjevil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok starý příběh se znovu opakuje. Pouze v jiném obsazení. Loni Slavia přetáhla Spartě po vypršení smlouvy Srdjana Plavšiče. Letos pro změnu ukázala na útočníka Matěje Pulkraba. Jelikož jde o odchovance, je rozčarování příznivců rudých barev ještě větší. Právě předpokládaná negativní reakce fanoušků byla jedním z hlavních důvodů, proč se 24letý fotbalista vůbec neobjevil v nominaci na sobotní ligový duel s Hradcem Králové (1:1).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Pulkrab ze Sparty Praha.

Článek
Fotogalerie

Když si domácí v závěru utkání za nerozhodného stavu vytvořili tlak a do šestnáctky soupeře nasměrovali řadu jedovatých centrů, nejeden fanoušek si na Matěje Pulkraba vzpomněl. Právě v takových chvílích dokázal podzimní žolík Sparty a autor sedmi jejích gólů rozhodovat. Míč do branky dokázal doslova dotlačit.

Jenže proti Votrokům důrazný forvard chyběl, vůbec se neobjevil v nominaci.

„Situace v posledních dnech není příznivá, aby se Matěj Pulkrab objevil v trenérově nominaci na zápas. V týdnu vedení klubu oznámil, že nebude reflektovat nabídku na pokračování spolupráce, zároveň v tuto chvíli zvažuje svoje možnosti směrem k budoucnosti, kde podepíše smlouvu pro příští sezonu," vysvětlil v rozhovoru pro O2 TV Sport ředitel sparťanské komunikace Ondřej Kasík.

Pulkrabův plánovaný přesun do Edenu bude dalším třaskavým přestupem. „Situace je samozřejmě složitá. Pro klub, realizační tým i samotného hráče. Když se ve veřejném prostoru objeví informace, že odchovanec Sparty zvažuje nabídku ze Slavie, někde se dokonce objevilo, že už tam měl podepsat, pak mají vliv na spoustu lidí," dodává Kasík.

Trenér Pavel Vrba odmítl popsat, jaké plány měl s Pulkrabem pro příští sezonu. „Teď je úplně zbytečné se k němu vyjadřovat. Spíš se ptejte jeho než mě, jak se rozhodne. Já za něj mluvit nebudu," řekl kouč.

Reklama