Hlavní obsah

Baník zahazoval šance, přesto bral po Boleslavi venku opět tři body. Přišel ale o útočníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Venku se jim daří víc než doma. Ostravští fotbalisté dokázali vítězstvím 1:0 v ligovém zápase ve Zlíně navázat na předchozí triumf v Mladé Boleslavi. Kouč Baníku Pavel Hapal byl po utkání v Baťově městě spokojený s dalším tříbodovým přísunem, ale vadilo mu, že si jeho hráči nedokázali z řady šancí pojistit jednogólové vedení.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Kouč Baníku Pavel Hapal má před utkáním s Olomoucí starosti se složením útočné formace.

Článek

„Těch brejkových situací, z nichž jsme mohli přidat druhou branku, bylo dost. Nepovedlo se. Proto jsme se o vítězství strachovali do posledního okamžiku. Závěr byl hektický, ale všechno naštěstí pro nás dobře dopadlo,“ oddechl si.

Zlíňané totiž v závěru vsadili na vysoké hráče a dlouhé nákopy do soupeřovy šestnáctky. „Snažili se hru po prostřídání maximálně zjednodušit a dostat balony co nejrychleji do našeho velkého vápna. My jsme tak vysocí nebyli, avšak všechny míče jsme uskákali a nepustili domácí do žádné vyložené šance,“ chválil Hapal svoje mužstvo.

O tříbodovém zisku Baníku rozhodla situace z 33. minuty, kdy obránce Jan Juroška odcentroval a Tanko se na hraně ofsajdu pokoušel usměrnit balon do sítě. Nedosáhl na něj, stejně jako brankář Ševců Dostál. „Snažil jsem se míč nasměrovat za zlínskou obranu. Naštěstí to dopadlo skvěle,“ radoval se Juroška z vítězné trefy po nenápadném pasu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Abdullahi Tanko z Ostravy v duelu se Zlínem

Ostravští tak nakonec nemuseli litovat dalších zahozených střeleckých příležitostí. Jen Tanko se octl hned ve čtyřech. „Určitě měl aspoň něco proměnit. Dostává se do tolika šancí, že kdyby část z nich proměnil, byl by snad nejlepším ligovým kanonýrem,“ ulevoval si Hapal.

Vzhledem k tomu, že jeho tým bral tři body, se na něj kvůli mizerné produktivitě nezlobil. Mnohem víc trenéra mrzelo, že Tanko i další útočník Adediran, který ho střídal, viděli čtvrtou žlutou kartu a budou Baníku chybět v zápase dalšího kola nejvyšší soutěže proti Olomouci. Což v souvislosti se zdravotními problémy dalších ofenzivních borců Klímy a Kubaly přidělalo Hapalovi velké starosti.

„Poradíme si. Nějaké varianty se složením útoku v hlavě mám. A Klíma s Kubalou už začali trénovat, avšak rozhodující bude jejich zdravotní stav. Nebudeme chtít jít do rizika,“ přemítal kouč.

Hapal věří, že se jeho celku povede výhru ve Zlíně doma potvrdit. „Před našimi příznivci se nám výsledkově nedaří, avšak nehrajeme špatně. Fanoušci to dokážou ocenit. Kéž by to v sobotu už vyšlo za tři body,“ přeje si.

Reklama

Související témata: