Hlavní obsah

Blíží se první vyhazov? Budějovice hrají o premiérové body i budoucnost trenérů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Páté ligové kolo bylo před rokem konečnou pro šéfy lavičky Pardubic Jiřího Krejčího a Jaroslava Novotného a ve stejné fázi je nejvíce nahnutá pozice jiné trenérské dvojice, jen na jihu Čech. Pokud České Budějovice nezvládnou nedělní utkání s Bohemians, podle zdrojů Sport.cz skončí Tomáš Zápotočný s Markem Niklem.

Foto: SK Dynamo České Budějovice

Tomáš Zápotočný (v popředí) a Marek Nikl na tréninku fotbalistů Českých Budějovic.

Článek

Spojitostí mezi Pardubicemi z uplynulé sezony a Českými Budějovicemi z té probíhající je několik. Oba celky začaly soutěž s dvojicí hlavních trenérů a od startu soutěže je trápila enormně prostupná obrana. Zatímco Východočeši měli po pěti kolech skóre 3:15, Jihočeši mají aktuálně za čtyři duely bilanci 5:17.

Jen Pardubice měly na svém kontě alespoň tři body, Dynamo je zatím na nule. Stejně je také místo v tabulce – poslední. Krejčí s Němečkem skončili po prohrách 0:7 se Slavií a 0:3 s Mladou Boleslaví. Budějovice může lichotit snad jen fakt, že v každém kole nového ročníku skórovaly.

Jenže v historii samostatné české ligy 17 branek v úvodních čtyřech duelech žádný klub nedostal, až Budějovice. Další šance na první body přijde v neděli od 15:00 s Bohemians.

„Byla by hloupost, kdybych mluvil naivně, že na nás nebude s Márou Niklem tlak. Nesmírně si vážím pana majitele Koubka. Pokud nevyhrajeme s Bohemains, nemáme tady co dělat. Takový hrozný start Budějovice nezažily desítky let a cítím se trapně. Maličká ostuda pro klub. Myslím, že na tyto pozice nepatříme," pravil po poslední prohře 2:5 s Plzní Zápotočný.

To, co naznačil, zdroje Sport.cz potvrzují. Pokud Jihočeši prohrají a v následujících hodinách či minutách po utkání nestane nic nečekaného, Zápotočný s Niklem skončí.

Samozřejmě varianta, že Jihočeši zápas zvládnou, není vyloučena. Tým měl zase o týden déle zanalyzovat své nedostatky a přijít na to, jak zejména obranou hru zlepšit, jak zamezit zkratům zkušených borců a naivním chybám. Navíc dorazily posily Jiří Skalák a Michal Hubínek. Dynamo zatím snaží hrát celkem atraktivní a pohledný fotbal. Jenže...

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.