Hlavní obsah

Budějovičtí v euforii! Uvařili jsme to na Slavii skvěle, lebedil si kouč Nikl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S kolegou Tomášem Zápotočným umíchal trenér Marek Nikl na Slavii účinný taktický koktejl. Změnili rozestavění i sestavu. Trefili se dokonale, fotbalisté Českých Budějovic senzačně porazili v neděli doma ligového lídra (1:0).

Foto: Václav Pancer, ČTK

Fotbalisté Českých Budějovic se radují z gólu. Vlevo Oscar ze Slavie.

Článek
Fotogalerie

„Připravovali jsme se na Slavii důkladně. Pozměnili jsme rozestavění i sestavu. V první půli jsme asi mohli být odvážnější dopředu, na čemž se podílel respekt ke Slavii. Druhou půli nám ale vyšlo všechno dokonale," radoval se Nikl.

Mezi tyče postavil Dávida Šípoše, který na jaře odchytal jen dva zápasy MOL Cupu. A do role žolíka vsadil Nigerijce Quadriho Adedirana, který by za normálních okolností hrál nejspíš od začátku. Právě 22letý útočník po přestávce rozhodl o nečekaném pádu Slavie.

„Samozřejmě, mohli jsme prohrávat a tento plán by nemohl být uplatněn. Měli jsme ale v záloze variant víc. Je skvělé, že jsme odhadli všechno dobře. Po přestávce jsme se trochu dostávali pod tlak, tak jsme přešli na tři útočníky. Ukázalo se to jako správný krok," uvedl Nikl.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Dávid Šípoš z Českých Budějovic.

V dramatickém závěru seděl na lavičce, jako by ani nebyl nervózní. Mnohem emotivnější Zápotočný prožíval poslední vteřiny u postranní čáry. „Jsem spíš kliďas. Máme to ale s Tomášem rozdělené. Půlky poločasů sedí on a já jsem u postranní čáry. V prvním poločase jsem ale koučink u lajny o minutu přetáhl," vtipkoval Nikl.

Nestává se, aby si Slavia nevytvořila v zápase ani jednu vyloženou šanci. Dynamo ji to však nedovolilo. „Bylo tam několik závarů, ale kluci je vyřešili výborně. Druhá půle byla skvělá. Je to moje největší vítězství v trenérské kariéře," zářil Nikl. Se Zápotočným na Slavii umí, na podzim s Příbramí porazili červenobílý B-tým ve druhé lize vysoko 4:0.

Co se oba v zimě ujali Budějovic, pumpují do nich mnohem přívětivější herní tvář. Daří se, navíc tento krok nese výsledky. Dynamo včetně středečního duelu v MOL Cupu čtyřikrát v řadě neprohrálo. „Věříme, že jsme se rozjeli, že budeme úspěšní dál. Třeba začínáme nějakou šňůru a povede se něco velkého," podotkl Nikl.

Reklama