Hlavní obsah

Chytil rozhodl kolenem, Holeš možná nepoletí do Moldavska. Trávník zápas Slavii ztížil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Slavia si znovu ověřila, jak ošidné umí být zápasy po reprezentační pauze. V neobvyklé sestavě proti houževnatým Českým Budějovicím brala v lize upocenou výhru 2:1. „Jsou to stejné tři body jako proti komukoliv jinému,“ shrnul pragmaticky asistent trenéra sešívaných Jaroslav Köstl, který na tiskové konferenci nahradil kvůli zlomenému nosu indisponovaného hlavního kouče Jindřicha Trpišovského, jenž jinak na lavičce byl a sestavu tvořil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost hráčů Slavie po brance na 1:0

Článek

Trenérský štáb Slavie vsadil od úvodu především na hráče, již během reprezentační pauzy nikam necestovali. „Zůstalo s námi asi osm kluků, kteří byli v klasickém tréninkovém rytmu,“ zmínil Köstl. Jan Bořil, Václav Jurečka, Jakub Hromada, Conrad Wallem a další členové kádru českého vicemistra, kterých se povinnosti v národních týmech netýkaly, hráli od první minuty. Utkání se ale nevyvíjelo dle představ favorita, a tak šli do hry postupně Christos Zafeiris, Lukáš Provod nebo Lukáš Masopust.

Jak to tak bývá, reprezentanti se vraceli různě. „Hlavně u Zafiho (Zafeirise) a Oscara jsme měli problém. Hráli v úterý, Osky se vracel až ve čtvrtek, oba měli do hracího dne individuální režim,“ nastínil Köstl. „Klobouk dolů před Zafim, jak to ve druhé půli zvládl,“ připomněl nástup mladého Nora do druhé půle.

Kvůli zdravotním potížím sledovali utkání z tribuny čeští reprezentanti David Douděra a Tomáš Holeš. „Cítí únavový diskomfort, hlavně u Tomáše jsou i drobnější zdravotní problémy, má je s přitahovačem. Je dost pravděpodobné, že s námi neodletí ani do Moldavska,“ naznačil Köstl možnou Holešovu absenci v nejbližším zápase Evropské ligy ve čtvrtek proti Šeriffu Tiraspol. Pro Slavii by byla ztráta klíčového lídra defenzivní vozby velice bolestivou. Předtím naposledy chyběl červenobílým při porážce s Plzní.

Utkání proti poslednímu týmu ligové tabulky rozčísl Mojmír Chytil, kterého trefil centr Lukáše Provoda z trestného kopu. „Dával jsem to kolenem, i když ani sám nevím,“ smál se Chytil. „Šel jsem do prostoru, kam chodit mám. Byl jsem ve správný okamžik na správném místě,“ přidal čtyřiadvacetiletý útočník.

Chytil byl jediným hráčem v základní sestavě Slavie, který za reprezentaci něco odehrál. „Cítil jsem se dobře. Vždyť v Olomouci (proti Moldavsku) jsem odehrál nějakých pět, možná deset minut. Nebyl jsem unavený, přijel jsem v dobré kondici. To, že mě trenér postavil, je otázka pro něj. Já jsem ale samozřejmě rád,“ vykládal borec s třináctkou na zádech.

Slavia dala vítězný gól v 72. minutě, do té doby promarnila několik příležitostí. „Kluci chtějí dát gól, je to o řešení těch situací. Spoustu věcí jsme si dobře předpřipravili, finále ale nebylo takové, jaké by být mělo. Někdy jsme to přehrávali, v první půli bylo málo střel. Ve vápně jsme mohli zakončovat, to se nám ale nedařilo. Trochu nám chyběla přímočarost, naopak přípravná fáze někdy byla moc uspěchaná,“ vypočítával Köstl nedostatky.

Zmínil se i o trávníku, který sešívaným dle jeho slov úplně nepomohl. „Asi bylo vidět, že není v optimální kondici. Nevím, jestli je to počasím, v noci už začalo přimrzat, ale zase takový odborník nejsem. Byl to však jeden z důvodů, který nám zápas ztížil, byť jsem ho nechtěl zmiňovat,“ prohlásil Köstl.

Reklama