Hlavní obsah

Čvančara a Lischka hlásí nástup, Sparta začíná přípravu i s mladíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zimní přípravu s fotbalisty pražské Sparty od prvního dne absolvují také Tomáš Čvančara, nová posila z Jablonce, a David Lischka, který se vrací z hostování v Baníku Ostrava. O povýšení do prvního týmu si řeklo také kvarteto mladíků, kteří na podzim úspěšné proháněli zkušenější konkurenci ve druhé lize.

Foto: sparta.cz

Bořek Dočkal ze Sparty na začátku zimní přípravy.

Článek

Začátek přípravy je tradiční. V úterý kondiční testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, od středy tréninky na Strahově.

Sparta má před sebou plánovaný jarní útok na ligový titul, čtvrtfinále MOL Cupu a play off Konferenční ligy s Partizanem Bělehrad.

S mužstvem už není Václav Drchal, mladý útočník bude do konce aktuální sezony působit na hostování v Dynamu Drážďany. Křídelník David Moberg Karlsson pak přestoupil do japonského týmu Urawa Red Diamonds. Mluví se třeba také o odchodu Lukáše Štetiny, slovesnký stoper ovšem zatím v týmu zůstává. Stejně jako brankář Florin Nita, který těžce nese, že závěr podzimu strávil jen na lavičce.

Novou tváří je naopak útočník Tomáš Čvančara z Jablonce. Staronovou pak David Lischka, který se vrací z hostování v Baníku Ostrava. Letenští by ho nejspíš rádi vyměnili za rychlé nigerijské křídlo Yiru Sora, jenže Baník hodlá oba udržet.

"David u nás byl na hostování, což znamená, že si jej Sparta mohla za splnění určitých podmínek a pod finanční sankcí stáhnout zpět, což také udělala. Věc ještě není definitivně uzavřena," avizuje Alois Grussmann, sportovní ředitel Baníku.

Zimní přípravu s áčkem Sparty zahájila i skupina talentovaných hráčů, která se podílela na úspěšných výsledcích B-týmu v podzimní části druhé ligy. Konkrétně se jedná o Martina Suchomela, Václava Sejka, Matěje Ryneše a Vojtěcha Patráka.

Reklama

Související témata: